Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Draga L,
Jos sam vam duzan odgovoriti na pitanja koje ste mi postavili u vezi „ Oktobarskog sudjenja“.
Vjerujem da sam vam bio prilozijo i tekst uz poslati fotos. Nebih imao dodatnih pojasnjenja u vezi nastanka tog mog zivotnog djela jos uvijek u razvoju. Radje se oslanjam na individualni dozivljaj promatraca, sto je i bila glavna motivacija da ga izlozim javno i prije njegovog dovrsetka.
Dao sam tek jedan subjektivan dozivljaj historijskog zbivanja u jednom jedinom trenutku halucinirajuceg Oktobra, kad Plehanov donosi Marxu vijesti o zalazu jednog od najvecih ideala covjecanstva u opce, simboliziranog u kukavickom smaknucu djevojcica Romanovih.
Autor tu staje sa svim svojim ogranicenjima , povijesne, ideoloske i filozovske provenijencije.
I zar nece tu istu temu netko upuceniji razradjivati dalje iza toga!?

Sa velikim zanimanjem pratim tekstove koje ste mi poslali od poznatog ekonomiste
Michel Chossudovskog na temu America's Fiscal Collapse i Dismantling Yugoslavia, s razloga sto sam na tom polju obican laik, pa mi njegove pouzdane cifre postaju od velike pripomoci na doticnim razumjevanjima.
Znakomito za tekst koji se odnosi na nas Balkan. Uopce nije popracen uobicajenim ciframa. Chossudovsky kao da ovdje tek provodi svoj godisnji odmor olabavljujuci vlastitu subjektivnost u podneblju guslarskih bajki raznih Kraljevica Marka.
I samom Luciferu bilo bi tesko ustanoviti kad se zapravo, i teoretski, pojavio po prvi puta IMF na ovim prostorima.
Mi koji smo ovdje odrasli na njegovoj gorkoj kori kruha, dobro pamtimo 1948. godinu kad su po prvi puta zapahnule svijeze stampane dolarske novcanice koje su tako lijepo prilegle jednom aristokratskom primitivcu, ili ako hocete, jednom primitivnom aristokrati, u obliku nagrade sto se velikodusno izdalo oslobnodilacki pokret grckih partizana, i barem formalno okranulo ledja Staljinizmu.
Zdravstveno osiguranje za sve u tadasnjoj Jugoslaviji, gospodin Chossudovsky bi trebao prepoznati bolje od nas, kao ostatak mrvica sa stola kojima se ipak stice pokrice nad apsolutizmom Novih Klasa, nad njenim podivljalim raskosima u Raju na Zemlji, zaradjenim IMF financijama. Dok su mase gradile zemlju dobrovoljnim, neplacenim radom,(i) pod oruzanom prismotrom.
I ako gospodin Chossudovsky opet navrati na svoj godisnji odmor, moci ce još uvijek zateci tu istu Novu kastu u novom ruhu, nacickanog drugim bojama , savremenijeg i oportunijeg IMF-ovog stila.
Michel Chossudovsky, u svom drugom filmu America's Fiscal Collapse, potpuno stoji na visini vlastite profesije.
Uz Noamy Clain i Chomskog trebao bi biti pamcen kao svijetleca zvijezda repatice u toj dugoj noci Covjecanstva.
Zahvaljujem na paznji, uz srdacni pozdrav, Severino


Post je objavljen 17.04.2009. u 23:49 sati.