Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

Promjena trenera, najava polusezone

Nakon 3 godine Jakša Lovreta podnio je ostavku na mjesto trenera seniorske ekipe Makarske rivijere. Tako je trener pod čijom je palicom osvojen jedini trofej od 2003. godine, Kup Hrvatske 2006. godine, svoje mjesto prepustio Nenadu Mračeviću – Bibi ( sin nekadašnjeg igrača Makarske, Ivice Mračevića - Bibe ), još uvijek aktivnom igraču i reprezentativcu Hrvatske. Lovretino odstupanja sa mjesta seniorskog trenera ne znaći i njegov odlazak iz Makarskog ragbija. Naprotiv, preuzeo je ulogu trenera u omladinskom pogonu, što će se vjerujemo, kroz nekoliko godina itekako osjetiti na kvaliteti ragbija u Makarskoj. Novi trener Mračević oduvijek je bio na glasu kao pravi borac na terenu, koji se bori do „posljednje kapi krvi“. Pred njim je težak posao, vratiti Makarski ragbi na stare staze slave. Iako tek 29- ogodišnjak ragbi ima u „malome prstu“, volje i želje za napredkom mu ne fali i želi se dokazati kao trener. Za početak je,složit ćete se , i više nego dovoljno... Evo što on kaže o svojoj novoj ulozi:
Kako si se odlućio preuzet trenersku poziciju, nije baš lagano iz igračkih “uskoćiti” u trenerske vode, tim više što si još uvijek aktivan igrač?
Odavno sam imao ambiciju biti trener ragbi ekipe, doduše zamišljao sam da bi to bila neka juniorska ili kadetska ekipa gdje bi mogao krenuti od početka. Sad kad se otvorilo pitanje trenera prve ekipe, zašto ne, sve je to ragbi, još je veći izazov prilagodit se ragbi ekipi i igračima koje imaš na raspolaganju.
Preuzeo si ekipu u nezahvalno vrijeme, igrački Makarska nikada nije bila malobrojnija? Ne bih se složio da je nezahvalno vrime za preuzet ekipu. Makarska je uvik bila boja u drugom dijelu sezone. Osim toga gostovanja smo većim dijelom odradili a doma je uvik lakše. Igraća je standardno malo, šteta šta nas ozljede toliko prate zadnjih godina pa su nam uvik najmanje 2,3 igraća u "aut-u" ali uvijek nas je dovoljno i za teška gostovanja, a za nastupe pred našom publikom , koja je prva liga, nikada nismo imali problema sa sastavljanjem ekipe...
Hoće li biti pojačanja i imali li smisla dovoditi igraće sa strane za ovu polusezonu ? Koliko znam trebao bi nam se pridružiti jedan igrać sa Novog Zealanda, ali još ništa nije sigurno. Želju da se ponovno vrati izrazio je i Dean Devcich koji je prije dvije sezone odigrao nekoliko utakmica i pokazao se kao istinsko pojačanje. Meni kao treneru svaki je igrač dobrodošao.No, treba prićekati još neko vrijeme da vidimo hoće li klub biti u mogučnosti sve to realizirati.
Kakva su očekivanja u sezoni i kakvi ragbi možemo oćekivati ove polusezone? Radit ćemo puno na kontaktu, na obaranjima naročito, stoga od ove polusezone prvenstveno oćekujem malo lipši i malo više "muški" ragbi u obrani. A napad će mo prilagodit ekipi tj. igračima pjedinačno. Makarska ima par "konja za trku", ovu polusezonu će imat priliku pokazat 'ko je 'ko na terenu. Prva utakmica je 14.03 u Makarskoj protiv Ljubljane i vjerujem da ćemo do tada dostići željenu formu..
Šta misliš može li Makarska i kroz koje vrime vratit poziciju najboljega kluba u Hrvatskoj? Makarska je na pravom putu da se vrati na poziciju najboljeg kluba u Hrvatskoj, Naravno, ništa se ne može preko noći.Potrebno je uložiti puno truda i proliti znoja za to. Uostalom, ni Lovreta nije otišao da bi uzgajao masline. Lovreta i Dedić rade sa mlađim kategorijama i vrlo brzo će taj njihov rad dati rezultate. Imali smo dvije velike rupe od po 5 godina kad u prvu ekipu nije ušao niti jedan igrač iz našeg omladinskog pogona. Lovretino iskustvo iz Engleske gdje je također puno radio s djecom ali i njegovo zalaganje moraju dati rezultate. Na kraju krajeva, poslje moje generacije '79-'80 i Rade Markovića, Lovreta je jedini trener koji je doveo igraće u prvu ekipu a bez 5,6 igraća iz te generacije '84-'85 Makarska se ne bi ni mogla natjecati...

Post je objavljen 17.04.2009. u 16:32 sati.