Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blagotvornarijec

Marketing



DOŽIVJETI USKRSNUĆE


Image Hosted by ImageShack.us


Duhovne vježbe žele nas naučiti novom pogledu na svijet s kojim ćemo podnositi svoju svakodnevicu. Žele nam pokloniti nove oči da u svemu što činimo otrkivamo samoga Krista kao onoga koji je ušao u naš život te naša siva jutra preobražava u blagu toplinu svoje prisutnosti, koji istovremeno stoji na obali vječnosti, u jutru koje ne zna više za večer, i tu nas čeka.

Dan vam može proteći u jednoj jedinoj meditaciji. Započnite ujutro kada vam zazvoni budilica i nastvite iz sata u sat. Umijete se, obučete, obavite jutarnju molitvu, doručkujete i odlazite na posao. Pritom imajte na umu da je u svakom trenutku Uskrsli s vama "On je Gospodin", možete se u svakoj situaciji pouzdati u njega.

Možda ćete s velikim čuđenjem otkriti u kolikoj mjeri ste u svoj uobičajenoj svakodnevici živjeli bez pravog odnosa prema Kristu, kako ste svakodnevicu učinili nečim što se razumije samo po sebi.Međutim, svjesni kristove prisutnosti, vi ćete svoju svakodnevicu temeljito preobraziti.

Uskrsnuće nije nešto nepoznato i neshvatljivo. Što uskrsnuće zapravo znači može svatko dokučiti u svome životu. Ne radi se o tome da vodimo rasprave je li Kristov grob bio prazan ili nije bio prazan. Radi se u prvom redu i ponajviše o tome vjerujemo li mi da nas Uskrsli želi pripremiti na to da uskrsnuće doživimo kao svoju sadašnju stvarnost, da uskrsuće poistovjetimo s ustajanjem iz svog straha, s prvim korakom kojega se usuđujem poduzeti u svrhu mjesecima i godinama odgađanog razgovora, s napuštanjem uskogrudnog odnosa koji već dugo vremena nije u redu, s ustajanjem iz groba svog samosmislovanja, s ustajanjem i stajanjem na čvrstim nogama, kao svoj na svome, jer sa mnom stoji Krist kao Uskrsli Gospodin.




Post je objavljen 17.04.2009. u 08:13 sati.