Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

Isus je živ! (Lk 24, 35-48)

Nakon što se ukazao dvojici učenika na putu u Emaus Isus se ukazuje i apostolima. Oni, prestrašeni i zbunjeni nisu mogli povjerovati da je to on. A Isus, da bi ih uvjerio da je to doista on, poziva ih da ga dotaknu i pokazuje im svoje probodene ruke i noge. Kaže im da je to upravo ono o čemu im je govorio dok je još bio s njima i da je trebalo da se ispuni sve što je o njemu bilo napisano u Pismima. Svojim životom, smrću i uskrsnućem Isus je to sve ostvario. Pisma su se ispunila. I ono što im Isus dalje govori da se treba ispuniti bit će za apostole od posebne važnosti. A to je da se na temelju Mesijina Imena mora propovijedati obraćenje i oproštenje grijeha svim narodima. Ta zadaća će biti upravo na njima. I na mnogima uz njih i poslije njih. Danas je milošću Božjom pripala i nama. I to je jako odgovorna zadaća.

Ako želimo vjerodostojno govoriti i propovijedati o Isusu i svjedočiti za njega onda ga moramo dobro poznavati. Isus je apostolima i onima koji bijahu s njima prosvijetlio razum da bi mogli razumjeti Pisma. Oni su istovremeno bili i svjedoci Isusovih djela, svega što je govorio i činio. Svjedočili su i propovijedali o onome što su vidjeli i što su doživjeli.

Kako ćemo mi danas propovijedati i svjedočiti o Isusu? Gdje je izvor? Odakle ćemo crpiti?

Izvor je Isus i crpit ćemo upravo iz njega. Isus je svojim životom ispisivao stranice koje mi moramo čitati i iz kojih trebamo učiti i ostavljao je trag koji nam je slijediti. Da bi smo svjedočili Isusa svojim životom trebamo mu dopustiti da uđe u naš život. Istinito govoriti o njemu možemo samo ako nas on pouči i ako poslušamo ono što nam govori. Zato se trebamo družiti s Isusom kroz njegovu riječ. Upoznati ga kroz Sveto Pismo. Doći mu s vjerom da je tu živi Isus, isti i jučer i danas i uvjeke. Prići mu u molitvi. On nas čeka i kao što je apostolima tako i nama govori:“Ja sam, ja glavom! Pogledajte moje ruke i moje noge! Opipajte me i ustanovite!“ Da, priđimo bliže i opipajmo. Neka nam Isus prosvijetli razum da ga možemo upoznati. I što se više budemo družili s njim i upoznavali ga sve više ćemo biti zahvaćeni njime. I tada će naš život postati istinska propovjedaonica s koje ćemo propovijedati i svjedočiti. Da, Isus je Živ!

Ljiljana


Post je objavljen 16.04.2009. u 12:11 sati.