Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fotoprica

Marketing

Dar "Legica" djeci s Downom

Slika

Slika

Slika

Udruga za Down sindrom Osječko-baranjske županije 8. travnja je djeci sa sindromom Down priredila preduskršnju zabavu u Dječjem vrtiću Latica.
Djeca su imala prilike vidjeti predstavu Jaje Zlatka Krilića koju su priredile odgajateljice nazvane Legice. Legice su same napravile kulise, koreografiju, sašile lutke i same postavile cijelu predstavu.

Slika


- Mi smo se sasvim slučajno našle u ovom projektu, nekako smo se slučajno naše. Prvo smo nastupile u udruzi Novi dan u kojoj smo i dobile naziv Legice. Sve je krenulo sasvim spontano i za prvi nastup smo se pripremale oko mjesec i pol dana. Šile smo lutke, pravile aplikacije, tražile glazbu, uvježbavale tekst, i izrađivale poklone. Za svoje nastupe ne uzimamo nikakve naknade, niti želimo nikakvu medijsku popularnost. Jednostavno mislimo da novac nije najvažnija stavka i da su nam osmjesi djece najveća nagrada. – rekla nam je Marina Pavošević, idejna začetnica svega ovoga.

Slika


Na kraju predstave Legice su djeci podjelile male poklončiće koji su iznimno obradovali mališane.
- Moram pohvaliti ovaj vrtić, a i ove djevojke koje su se slučajno našle i odlučile nešto napraviti za djecu. Rijetko nam se dogodi da nam se netko sam javi i kaže kako je nešto napravio nešto za našu djecu. A ova predstava je odlična za njih, jer će tako naučiti koje se sve životinje izlegu iz jajeta. – rekla je Mirela Tičinović, tajnica Udruge.

Slika

Slika


Marina Pavošević, Marijana Hanić, Irena Ojvan, Tamara Šmit i Katarina Mlinarević su odgajateljice koje su volonterski odradile već tri predstave, a nadaju se da će uspjeti i još koju unatoč tome što je od njih pet samo jedna zaposlena. Njima je u puštanju glazbe pomogla Anamarija Schatzl koja je puštala glazbu


Slika

Slika



Post je objavljen 15.04.2009. u 09:31 sati.