Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Siniša je uspio

Siniša Kovačić
osvojio
WAKO Pro Interkontinentalnu
titulu u full contactu






Siniša Kovačić iz Sračinca postao je Interkontinentalni prvak WAKO PRO organizacije u full contactu do 56,400 kg. Borba po profesionalnim pravilima je uslijedila nakon cjelodnevnog natjecanja državnog prvenstva u full contactu za juniore koje se u subotu održalo u Sračincu pored Varaždina. Pred nekoliko stotina svojih sumještana Kovačić se borio za upražnjenu titulu protiv Nijemca Nikolaja Ridea.

Iako je meč trebao trajati 10 rundi po 2 minute borba je zaključena u 7. rundi. Naime, u kritičnoj rundi Siniša je ozlijedio tetivu lijeve noge i meč nije mogao privesti kraju. Prema WAKO Pro pravilima, pobjedu je odnio ozlijeđeni Kovačić, s obzirom da je u tom trenutku bodovno bio jači od Nijemca Ridea. Sudili su međunarodni suci iz Njemačke, Hrvatske i Slovenije. Nakon liječničkog prekida, pregledane su sve sudačke liste i zaključeno je da je Kovačić bio bolji u prve 4 runde, 5. runda je bila izjednačena, a samo 6. rundu je dobio Nijemac.

Kovačić je od početka meča krenuo vrlo silovito. Vidjelo se da je odlično tjelesno pripremljen. Intenzitet i jačina udaraca su bilo neuobičajeno snažni za tu težinsku kategoriju i meč koji je trebao trajati 10 rundi. Naš je borac plasirao mnogo razornih udaraca nogom i rukom u lijevu slabinu protivnika, ali Nijemac ruskog podrijetla je sve to stoički podnio. Bio je to sudar dviju različitih koncepcija. Kovačić je htio što prije nokautirati protivnika, a Ride je odlučio čekati svoju šansu u posljednjim rundama meča.

Nakon prekida i sudačke odluke nije bilo nikakvih neslaganja u njemačkom kutu. Dapače, korektno su čestitali i izrazili želju da Kovačić, nakon saniranja ozlijede, brani novostečenu titulu na jesen u Njemačkoj u uzvratnoj borbi protiv Nikolaja Ridea.

Evo i nekoliko slika:


























Eto, lijepo, zar ne?




Post je objavljen 13.04.2009. u 16:38 sati.