Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogauskoplje

Marketing

Sjaj i bijeda Brotnja

Danas je Sloga trebala odigrati utakmicu sa momčadi Brotnja, utakmicu u ovo pred blagdansko vrijeme u Čitluku na domak Međugorja. Vodstvo i nogometaši Sloge su znali da je Brotnjo u krizi, da već nekoliko mjeseci na stadionu nema struje, da nogometaši nemaju nikakva primanja, da na gostovanja odlazi samo 11 nogometaša. Zbog takve situacije Sloga se ponadala da će lako doći do novih bodova ia će ovo biti dobra uvertira za Uskrs.
No, odmah na samom dolasku iznenadili su se hladnim prijemom domaćina. Mnogi slogini nogometaši bili su po prvi put na ovom stadionu i sa zanimanjem su gledali slike slavlja, ovog nekad vrlo moćnog kluba, prigodom osvajanja naslova prvaka države iz, ne tako davne 1999/2000 godine. Slike slavlja pred prepunim tribinama stadiona Bare u Čitluku. A danas je na stadionu bile više navijača Sloge nego domaćina.
Da Sloga neće jednostavno doći do bodova vidjelo se nakon samo 2 – 3 minute igre. Domaćin su već na startu počeli sa grubim prekršajima, jednostavno njih lopta nije zanimala bitno je da slogini nogometaši ne dođu ni blizu domaćeg vratara. U tim startovima i pozivanju suigrača na pogibeljnu igru prednjačio je najiskusniji nogometaš domaćih Bajkuša. O, što je taj „gospodin“ sve radio. Danas dobri sudac Novokmet nije mogao dosuditi ni najočitiji aut za goste da domaći nisu trčali prema njemu dakako, predvođeni „gospodinom B“. Nakon samo 20 minuta igre iz igre je, zar treba reći – zbog povrede, morao izići Mašić. Sloga je veći dio prvog poluvremena igrala sa desetoricom nogometaša – stalno je netko bio van terena zbog „nježne“ igre „gospodina B“ i suigrača. Kako je vrijeme više odmicalo domaći su češće protestirali protiv bilo koje odluke suca. Bilježimo nekoliko situacija u kojima je sudac mogao pokazati kartone domaćim nogometašima ali to nije učinio.
Sloga je u drugo poluvrijeme ušla još odlučnija da i pored grubosti osvoji sva tri boda. Vidjelo se da domaći nogometaši nisu više tako agresivni, ali nemojte misliti da su promijenili ćud, ne, samo su izgubili snagu pa su sve teže stizali slogine nogometaše koji su sve češće dolazili pred gol vratara Đide. Nakon 15 minuta igre u nastavku sudac Novokmet svira na centru očigledan prekršaj za Slogu. Svi nogometaši, normalno, predvođeni „gospodinom B“ jurnu na suca. I to nikome na stadionu nije neka novost, ali domaći su se ovaj put malo zanijeli pa su, inače korpulentnog suca Novokmeta (za one koji ga ne poznaju radi se o čovjeku koji je visok dva metra i izuzetno snažan) izgurali ne na atletsku stazu, nego daleko preko nje. Koliko smo mogli zapaziti famozni "gospodin B“ je prvi udario suca, a niti ostali nisu zaostajali u naguravanju. Nakon 10 minuta prekida sudac je gotovo iz kućice određene za delagata uspio odsvirati kraj utakmice. Slogini nogometaši su mirno otišli u svoju svlačionicu dok su domaći ostali na terenu u raspravama sa sucima i delegatom. Istrajni su bili u namjeri da ne dozvole službenim osobama da napuste teren i uz brojne verbalne napade nastavili su srozavati ime ovog uglednog kluba. Žalosno je da je klub ovakve tradicije i ugleda spao na ovako niske grane i da ga predstavljaju ovakvi „sportaši“. Nakon gotovo sat vremena čekanja slogini nogometaši i vodstvo su napustili stadion, a da nisu dočekali da u službene prostorije dođu suci i delegat i da Sloga dobije zapisnik s utakmice. Na samom ulasku u autobus reče nam netko od domaćih predstavnika „tako vam je to kad glavnu riječ u klubu vodit nekakav oružar“. Zaista žalosno.
I na kraju netko od domaćih predstavnika je, nekoliko trenutaka prije prekida, sa atletske staze, okrenuvši se ka tribinama, povikao „Što ti snimaš, j… ti m….“ I tek smo tada zapazili jednog gospodina koji je sa vrha tribina snimao čitavu utakmicu i sad nam je žao što ga nismo zamolili da nam ustupi taj materijal. Stoga i putem ovog bloga molimo da nam se dotični gospodin javi na čemu bi mu bili veoma zahvalni.
Sloga je nastupila u sastavu :
Baškarad, Matišić, Batinić, Kulaš, Gvozden, Miličević, Kulašin, Purivatra, Vrljić,Turić, Mašić ( od 20 min. Došlić)
Danas su igrane i ostale utakmice 21. kola
Igman – Tomislav 2 : 0
Branitelj – Rama 2 : 0
Turbina – Soko 1 : 0
Drinovci – Kupres 2 : 1
Grude – Međugorje (gosti nisu doputovali ???)
Kamešnica- Višići 1 : 1
Lokomotiva – Stolac 1 : 1





Post je objavljen 12.04.2009. u 00:22 sati.