Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tarantulavk

Marketing

...dragi moji blogeri, za Uskrs cu vam pozeljeti nesto sasvim staromodno - radost citanja knjiga...

Naravno da je rijec o Malom princu...to definitivno nije knjiga za djecu...iako je djeca razumiju bolje nego odrasli....djeca citaju slike...djeca shvacaju vaznost male ruze...razumiju tisinu....
djetinjstvo je najbolje razdoblje....zavidim tim malisanima, jer ne znaju znacenje rijeci - materijalizam...


Free Image Hosting at www.ImageShack.us



u meduvremenu sam procitala jos jednu knjigu...."Zene" - Charles Bukowski....moram priznati da mi se nije svidjela...ne bi je bas preporucila za citanje nekome....(doduse, kad bolje razmislim svidjela bi se muskom spolu) ali kako sam blagoslovljena darom da i u losim, nekvalitetnim stvarima punih mana mogu naci nesto lijepo...uspjela sam izvuci nekoliko citata za zamislit se :)

"Jedne sam se noci u Atlanti smrzavao, bila je ponoc, nisam imao ni prebite prare, ni krova nad glavom, i ondasam se uspeo stubama crkve u nadi da cu uci i ogrijati se. Ali su vrata bila zakljucana."

"Ono sto se dogodi jednome od nas, dogodi se i vecini nas. Nas zivot bas i nije tako drukciji od drugih - makar i voljeli vjerovati da jest."

"Bol je cudna stvar. Kad macka ubija pticu, ili u automobilskoj nesreci, ili u pozaru..Dode bol, PRAS, i evo je samo legne na tebe. Ona je stvarna. A kad netko gleda sa strane, izgledas mu blesavo. Kao da si se najednom pretvorio u idiota. Tome nema lijeka ukoliko ne znas nekoga tko shvaca kako se osjecas i zna kako da ti pomogne."

"Zasto ne mozes prema ljudima biti fin" - upitala je.
- "Iz straha." - odgovorih

"Z svijetu je i previse hladnoce. Kad bi ljudi samo o svemu razgovarali, kako bi im bilo lakse."

"Lako je pisati o kurvama, no pisati o dobroj zeni daleko je teze."

"S nama ce ostalima sve bitu u redu sve dok sirotinja ne nauci kako se u podrumu prave atomske bombe."

"To je nevolja s picem, pomislio sam natacuci si. Ako se dogodi nesto ruzno, onda pijes da zaboravis, ako se dogodi nesto lijepo, pijes da to proslavis, a ako se bas nista ne dogodi onda pijes da se nesto dogodi."

"Ljubav je sasvim u redu za one koji mogu podnijeti psihicko preopterecenje."

"Zivjeti do smrti nije bas lak posao."

Post je objavljen 11.04.2009. u 19:04 sati.