Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kolegicamica

Marketing

Blagoslovljen Uskrs

Photobucket

Svima koji slave uskrsnuće našeg Gospodina Krista, želim mir i blagostanje na dan naše vjere u vječni život.



Stanje



Photobucket

Trezvena stanja čovjeka nisu mu uvijek od koristi. Nije laž da se umjetnost rađa u kreativnom odjeljku mozga koji nerijetko ima veće koristi ako se od stvarnosti odvoji narušenom kemijskom ravnotežom.

Prezirem potpomaganje stvaranja, želju koja se halapljivo namiruje iz hladnjaka prepunog opijatima ili pak halucinogenim travama, ali bez obzira na uzrok poremećaja umnih procesa uviđam izjednačenost u smislu krajnjeg rezultata. Znači li to da oni koji postižu zadovoljavajuću ili nadprosječnu razinu reakcija na svoje radove, a nisu skloni dodatnim resursima inspiracije, umiju rukovoditi svojim sposobnostima genijem što ga zaziva potreba ili propuštaju zaviriti kroz zaključana vrata svijesti? Jesu li zbog toga nedovoljno hrabri ili upravo junaci koji se ne boje sukobiti oprečnosti poradi filozofije prisebnosti?

Jer što čovjek zna o sebi dok ne istraži svekolike mogućnosti svoga ega u potrazi za krajnjim i boljim inovacijama talenta s kojim se budi? Ako ga ne izazove njegove sposobnosti biti će nedorečene, ali kako, pitanje je koje si postavlja svakog dana utirući put težnjama. Do kojih će izbora stići na kraju je pitanje odvažnosti, preferencije ili očaja. Važno je odgovoriti koji je razlog istina i istog će se trena prostrti put jasniji od odluke, ali neizvjesan ishodom jer ih život ne voli predvidljive.

Post je objavljen 12.04.2009. u 14:00 sati.