Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OSJEČKI PIROMAN BIVŠI JE VATROGASAC !

OSIJEK
Piše: Suzana Lepan

Piroman koji je prije tjedan dana u noći na nedjelju sijao strah po Osijeku namjerno zapalivši čak tri automobila i dva kontejnera bivši je vatrogasac!

Isti je mladić, 27-godišnjak iz Osijek, zapalio još jedan automobil tri dana ranije, a šteta je tada procijenjena na više od 100.000 kuna. Koliko je štete napravo u svom drugom sumanutom pohodu, još se utvrđuje.

Vatrogasac je već registrirani piroman, uhićivan 2005. i 2007. godine pa su ga po stilu prepoznali i policija i bivše kolege.- Posumnjao sam odmah u njega jer su to bili požari s potpisom. Nevjerovatno, kad ga čivjek vidi, lijepog, mladog, plavokosog, nikada ne bi pomislio da je u stanju učiniti takvo nešto – kaže nam Boris Banjan, zapovjednik JPVP-a Grada Osijeka.Mladić je bio član jednog DVD-a, i to najmanje pet godina. Gasiti vatru počeo je, kako se sjeća Banjan, još kao 20-godišnjak.

- Pojavljivao se na intervencijama, ali i na svim aktivnostima DVD-ova, sudjelovao je u različitim proslavama, nikada nije bio problematičan kao vatrogasac – otkriva nam Banjan.Vatrogascem je mladić prestao biti nakon što je prvi put uhićen.Nažalost, u slobodno vrijeme požare je i – palio. Mladi je vatrogasac u kolovozu 2005. zapalio četiri automobila i jedan moped, i to tako da u haubu umetao zapaljeni papir.Dvije godine kasnije, ponovno se uputio u sumanuti pohod, ali ga je policija uspjela spriječiti – zatečen je s kanisterom goriva pored jednog automobila.U noći na nedjelju, mladić je zapalio opel corsu, furgon peugeot partner i kombi citroen, a svi su bili sparkirani u krugu od 500 metara. Mladom piromanu slijedi kaznena prijava. Slobodna Dalmacija


Post je objavljen 10.04.2009. u 14:41 sati.