Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gastrouzitak

Marketing

UGOR NA JUŠNO

Nisam već dugo ostavila neki recept... pa eto da se pohvalim što sam danas kuhala... kako je veliki petak treba jesti posno i ne mrsiti. Zato je savršena stvar riblji ujušak... kako to dalmatinci zovu nemam pojma ali je jako dobro. Inače, ovo je originalni recept jednog dalmatinca i kaže da je bolje s vodom koja nije tak tvrda ko ova naša kontionentalna... al što mene briga, ja pripremila s kontinentalnom vodom i ispalo super!

UGOR NA JUŠNO

Sastojci:
glavica luka
malo maslinova ulja
riba
krumpir
malo bijelog vina
malo pasirane rajčice
vegeta, papar, sol, ružmarin i list lovora

------------------------------

1.Na malo maslinovog ulja predinstati jednu glavicu luka (može i više). Kad se zazlati staviti odreske ribe, najbolje ugora, debljine 1 cm .
2.Doliti malo bijelog vina i vode da pokrije ribu.
3.Oguliti i narezati par krumpira na tanke ploške, posložiti po ribi.
4.Posipati vegetom, paprom, soli, ružmarinom, dodati malo pasirane rajčice i list lovora.
5.Kuhati: Kad se krumpir skuha jelo je gotovo.

*Napomena: ne miješati dok se kuha već samo protrest lonac.


>>Inačice: ja sam imala osliće pa sam njihove filee stavila i na kraju dodla malo sjeckanog češnjaka i peršina

Post je objavljen 10.04.2009. u 11:22 sati.