Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Sretan Uskrs!

Sretan Uskrs

Mili moji, sretan vam Uskrs! Odmorite se, uživajte u obiteljskom ili prijateljskom ili prirodnom okruženju, izađite kojiput na svježi zrak, prošećite nakon obilnih doručaka i ručkova.

Jučer ujutro nisam radila, ostala doma dovršiti pospremanje. Taman sam sa svime bila gotova, kad mi je javio muž da starci stižu, prvo su kod njega na posao svratili. U međuvremenu sam uspjela izbaciti Stariju iz kreveta, da ne dočeka baku i didu u pidžami. Onda su starci stigli, pa smo nazdravili, pa smo pričali, pa se pripremio ručak, pa je stigao Najdraži sa šumkom, hrenom i vodenim preslikačima za jajca (ne volimo one obične naljepnice, krute su i pucaju). I vinom istarskim. I onda je krenulo. S ićem i pićem... Bit će naporno ovijeh dana, baš.

Popodne smo se rasporedili po obvezama i željama. Mlađa otišla na rođendansku feštu kod prijateljice, muškarci poslovali u dvorištu dok ih morska magla nije potjerala u kuću, bakica se raspakiravala, ja odradila drugu smjenu. Danas se još radi, ali nekako ležernije. Već mi je jučer bila subota, i danas mi je opet subota, i sutra će valjda biti subota. Sve same subote. Pa se i Starija zbunila, skoro je sinoć išla peći palačinke s Nutellom (nisu više petkom, s blesave Farme smo se prebacili na Zvijezde pjevaju iako mi je zbog neispadanja Katje i ovaj show sve blesaviji i blesaviji).

...Nemamo neki redoslijed slavlja i familija, kako se dogodi. Preklani su za Uskrs bili kod nas moja mama, sestra i šogor. Lani smo tucali jaja u Zagrebu, desetak nas, opet familija s moje strane, četiri generacije. Ove godine će "moj ostatak" familije slaviti u Zagrebu. Al prvo današnji rođendan moje mame, 75. po redu. Sretan rođendan, mama, neka te posluži zdravlje – ti bi dodala "i pamet" - još dugo! kiss

Post je objavljen 10.04.2009. u 08:46 sati.