Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1000mora-daleko

Marketing

*** gLeDaJuCi DvD CaUgHt On CaMeRa, 3. dEo *** FuTuRe, 2. DeO iNtErVjUa ***


HaLoLoLoLoLo, evribadijo!
Nemanja se vratiJo
i napisao novi post
i nada se da ces mu na blogu biti gost! (n_n)
Evo dokaza sta moj zaostali mozak ume da sklepa za 10 sekundi…
Ovih dana sam cudno raspolozen. Cas sam presrecan, a u drugom momentu sam sav sjebuckan. Tako vam je kad vam neko cas stavlja ruzicaste, a cas tamne naocare na oci…
Evo vam kolaz koji sam napravio od slikica sa punoletstva… Kada sam ja dosao svi su poceli da vriste, niko nije znao da sam se hairkatovao… (*O*)

U proslom postu ste mogli da procitate prvi deo intervjua sa DVD-a COC Future, a sada drugi deo tog intervjua…

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

*** RaZLiKe U sTiLu ***

TOM, U JEDNOJ SCENI SA DVD-A ( CAUGHT ON CAMERA ) SVIRAS DEO NOVE PESME.

TOM: To je jedna od pesama koja je u nasem dosadasnjem stilu. To je ustvari jedna starija pesma, pa je zato najprepoznatljivija. Ostale pesme su vise eksperimentalnije. niSaM siGuRaN dA Li Je OvO tAcNo, vERoVaTno sAm jA LoSe PrEvEo.
BILL: Kada menadzari ili producenti dodju u studio tokom probe da poslusaju sta smo snimili ne mogu da poveruju da ja to pevam. Za njih je veoma cudno da me cuju kako pevam pesme koje su totalno razlicite od “Durch den Monsun” ili “Schrei”, ali to je zato sto trenutno istrazujem sve mogucnosti mog glasa. KLiNiCki MRtaV… sAm… (X_X)

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

*** nApReDak u UmEtNiCkOm SmiSLU ***


Sta je “Black Questionmark” ( “Crni upitnik” ) i kako ste dosli do toga?

TOM: To smo ja i Bill smislili kada smo bili deca. Imali smo oko 8 godina, a poceli smo da se bavimo muzikom sa otprilike 7 godina. Imali smo mali koncert u nasem dvoristu i dali smo sebi ime “Black Questionmark”. Nismo znali kako da damo ime nasem bendu i razmisljali smo sta bi bilo cool. 'Schwarzes Fragenzeichen! Ali, bolje je zvucalo na engleskom.
BILL: Mislili smo da ce ceo svet poludeti za tim imenom.

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

KAKO STE MUZICKI NAPREDOVALI OD PRVOG DO TRECEG ALBUMA?

TOM: U pocetku smo zaista lose zvucali uzivo. Ne moras da gledas nista dalje nego nase Live DVD-ove. Kada ih uporedis ( misli na “Schrei Live 2006 “ i “Zimmer 483 Live 2007 ) videces veliki pomak iako je vremenski period i nije bio bas dug. TaCnO!
BILL: Neko sa strane to ne bi primetio, ali mi znamo koliko smo napredovali. dA nE kAzEm EvOLuiRaLi… Uzmimo primer naseg prvog albuma… I dalje su to nase pesme, i dalje ih volim, ali u njima nedostaje nase samouverenosti. To su zaista sjajne pesme, ali tada nismo bili sigurni u ono sto smo radili. Kada smo radili drugi album dobro smo znali ko smo i sta smo. Tako je i sa trecim albumom… Zelimo da isprobamo nove stvari, ali znamo tacno kako sve to treba da zvuci. Bice to mnogo sigurniji album od prethodna dva.
Ja i DaLjE oBoZaVaM BiLLov gLaS, dA Mi Se Ne SviDJa Ne BiH iH Ni SLuSaO, aLi i DaLjE sAm PRi ToMe Da Je RaNiJe PeVaO mNoGo MoCniJe, iMaO jE PrOdOrNiJi GLaS… UzMiTe PriMeR kAKo EnErGiCnO pEvA oNaj DeO u DuRcH DeN MoNsUn nAkOn Hey-Hey!, a KaKo DuBoKo i MiRniJe PeVa To u MOnSooN…

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

KAKO BISTE VOLELI DA LJUDI REAGUJU NA NOVI ALBUM?

BILL: Da ne mogu da progovore od srece. sLiCnA rEaKciJa Mi Je BiLa na 1000 MeRRe i GeH… SaMo StO sAm Ja pUsTiO nA RePeAT i GLeDaO u PrAzNo sAt VrEMeNa, aL bUkVaLnO Mislim da ce im oci sijati i nece moci da progovore pola sata. AkO nA 2 pEsMe niSAm MoGaO dA pRoGoVoRim sAt VrEmEnA nA cEo Cd cu BiTi BeZ iKaKvE ReAkCiJe 6 saTi… Jedva cekam da se to desi… Pa iZdAjTe Ga VeC jEdNoM mAkAr SiNgL… Voleo bih da imam kameru u svakoj sobi i da gledam reakcije… Ja Se DoBrOvOLjNo jAvLjAm dA kOd MeNe StAViTe… (@_@)

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

DA LI VAM SE PROMENIO NACIN PISANJA PESAMA TOKOM RADA NA NOVOM CD-U?

TOM: Ostao je isti. Jedina razlika je sto nismo ranije toliko prepravljali pesme. Ranije bi samo ja odsvirao gitaru, zatim bi bio snimljen bas i bubnjevi, uradili bismo aranzman i to bi bilo to. Neki miksovi bi nesto promenili i to bi bilo odradjeno u sjajnoj produkciji. Ali, nikada do sada nismo imali toliko miksova pre izdavanja CD-a.
BILL: Sada imamo album-verziju pesme sa razlicitim vokalima. Neke pesme ce verovatno biti izdate kao singlovi i bice snimljen spot za njih i tada ce one opet zvucati drugacije. Sada zelimo da imamo mnogo vise izbora nego na ranijim albumima.
TOM: Mozete se samo nadati da neke verzije nikada nece biti objavljene… (n_n)


Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

*** ToM jE SrEDnJa kLaSa, pOnOvO… ***

OKO CEGA SE SVADJATE U STUDIJU?

BILL: Tom je, uz duzno postovanje, srednja klasa… Ne zeli da eksperimentise, a ja, nasuprot njemu, zelim da isprobam sto vise stvari tokom zivota… Cesto mi kaze kada isprobavam nesto novo da ne pevam tako, da to nikad necemo izdati…
TOM: Kada Bill peva i pokusava nesto uveren je da je to savrseno. Ne zeli da proba na drugi nacin. Lako se zadovolji… xExE OvO mOzE dA Se PrOtUmAci i Na DrUgi NaCiN… (?_?)
BILL: Ja znam kako zelim da otpevam nesto i kada mi neko kaze da to otpevam drugacije ja namerno otpevam lose kako bismo izabrali moj nacin, zato sto ja znam sta je najbolje za nas. Zato ja imam najvecu moc u studiju.
TOM: Sve sto zvuci perfektno sam otpevao ja.
BILL: Zar nisi ti snimao neku pesmu u studiju ranije?
GUSTAV: Za “Unendlichkeit”! OmG oN jE pRoGoVoRiO!!!!!
GEORG: Ja pevam u “Schrei” i “Schweig”!!!!!!! KoLiKo SaM jA uPoZnAt Sa NjiHoVoM KaRiJeRoM, a MiSLiM Da SaM uPoZnAt i MaLo PrEviSe, oNi NeMaJu pEsMu ScHwEiG ( Cuti ) ZnAci To Je NoVa PeSmA!!!! DoLe Cu PiSaTi O tOmE…
BILL: Tacnije pricas… JaOj, ZaMiSLiTe GeOrGiJa KaKo PriCa nA miKrOfOn… Ali samo u nemackoj verziji…
TOM: I pevali smo refren “Lass uns hier raus”, ali nikada nismo to objavili. Svi Se SmEjU
GEORG: Zvucalo je uzasno…

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

PAZITE OVU SLICNOST... NE MOGU DA VERUJEM... ISTI...
Image and video hosting by TinyPic

XEXE...
Image and video hosting by TinyPic


STA JE PREDUSLOV DA ZNATE DA JE ALBUM GOTOV?

GEORG: Kada preslusamo ceo CD i zakljucimo da mu nista ne nedostaje.
BILL: I da je pogodan za svako raspolozenje. To Mi KaZi, Ja iH oBoZaVam aLi i SaMi ZnAtE kAdA VaS uHvAti nEko RaSpOLoZenjE nEmAtE PeSmU dA sE iSkACeTe kAo uz JuSt DaNcE – LaDy GaGa…

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic



To bi bilo to za ovaj post… Poslednji deo o DVD-u COC opet ocekujte za nekih 7 dana…
Samo da iskomentarisem naziv nove pesme “Schweig”… Jaoj, meni to tako vuce na “Geh”… Evo, posto ja volim da serem malo previse da cujete moje misljenje o tome sta se radi u toj pesmi…
Oni su na rastanku. Mozda su i raskinuli. Uglavnom, mislim da raskidaju ili da se poslednji put vide u zivotu i on joj govori da cuti jer ne moze da podnese njen glas, ne zeli da ona bilo sta kaze jer ce tada shvatiti da je sve to sto dolazi istina, bez svake sumnje. Razumeju se i bez reci…

Za kraj…
*** StiH ***
I wanna kiss you
but if I do then I might miss you…
( Zelim da te poljubim, ali znam da ako to uradim da ces mi onda nedostajati )
Lady GaGa – Love game…

Sa svim svojim kotlovima, carobnim napicima, metlama i duhovima iz radijatora
vas pozdravlja Vas Necky, Prinz der Finsternis

(^_^)/~~

Post je objavljen 09.04.2009. u 14:51 sati.