Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DOLOVAČKI VATROGASCI DOBILI POKLON KOLEGA IZ DANSKE

DOLOVO

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Dolova, kod Pančeva, dobilo je od vatrogasne jedinice općine Greve iz Kopenhagena na poklon moderno vatrogasno vozilo, sa punom opremom, kamion za komunalno poduzeće i sanitetsko vozilo sa kompletnim materijalom, ukupne vrijednosti 80.000 eura.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali čelnici grada, Mjesne zajednice Dolovo i grupa vatrogasaca iz Danske, inicijativa za ovu značajnu donaciju potekla je od zapovjednika vatrogasne jedinice iz Kopenhagena Kena Hemsena, koji je već dva desetljeća oženjen jednom Dolovkom.

On je rekao da je veoma sretan, kao i njegove kolege iz Danske, što u suradnji sa danskom nacionalnom kompanijom za spašavanje, mogu pomoći Srbiji i Dolovu.Takođe je istakao da se gosti iz Danske ovde lijepo osjećaju, da su zavoljeli Srbiju i njen narod, koji im je priredio dirljiv doček za pamćenje.

Deset danskih vatrogasaca primio je član gradskog Viječa Milanko Andrejić, koji je rekao da je Dolovo sada najopremljenije selo u cijeloj Srbiji, ističući da je vatrogasno vozilo najmodernije i da su sanitetska kola bila potrebna ovom mjestu."Dolovci do sada nisu imali sanitetsko vozilo i jako će im značiti što će lječnici sada hitne slučajeve moći prebaciti svojim vozilom, a ne da čekaju Hitnu pomoć iz Pančeva", dodao je Andrejić. RTV


Post je objavljen 07.04.2009. u 16:39 sati.