Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framatrsat

Marketing

Planinarski križni put, 4.4.2009.

Ususret najvećem krščanskom blagdana mi Framaši uputili smo se na križni put. Ovaj križni put novo je iskustvo za svakoga od nas. 4 sata hodanja i uspinjanja prema Drenovi potaknulo nas je na razmišljanje. Koliko smo spremni učiniti za Gospodina? Da li smo spremni nositi svoj križ po brdovitim putevima našega života? Ovaj put koji smo mi prošli bio je prava slika života. Dosta uspinjanja, pa tu i tamo koji ravan dio, a na kraju nizbrdica. Nije lako uvijek koračati stazama Gospodnjim, no naš trud koji ulažemo kasnije će se isplatiti jer na kraju uvijek dođe "ravan dio" na kojemu ćemo moći uživati. U velikom broju dosta mladih okupilo se ispred katedrale sv.Vida odakle smo krenuli na kržni put. Uz molitvu i pjesmu prolazili smo od postaje do postaje. U nošenju križa izmjenjivali su se mladi iz više župa kao i u čitanju postaja.
Naša Frama tako je sudjelovala u dvije postaje. Križ su tako nosili Anđelo i Jakov dok je Karmen čitala postaju.
Na ovom križnom putu susreli smo se sa Isusom na poseban način. Nije to bilo samo hodanje, već suosjećanje sa Isusovim patnjama. Pokazali smo da nas molitva i pjesma ujedinjuje, te da je to put kojim bi svatko od nas trebao ići.
Ovaj Križni put završili smo misnim slavljem na Drenovi, a misu je predvodio riječki nabiskup mons. dr. Ivan Devčić.
Ne mogu, a da ne spomenem i domaćine koji su nas u svojim župama počastili. Dobro nam je svima došlo malo okrijepe za vrijeme i nakon križnog puta. Tako je završio ovaj peti planinarski križni put uz nadu da ćemo do godine sudjelovati u još većem broju.


Napisao: Domagoj Brozičević wink smijeh


Post je objavljen 05.04.2009. u 23:25 sati.