Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Mokra natjecanja u našoj okolici

letimo...

Iako je ovaj vikend kao vrlo dobro čuvana tajna bila zadnja, prošle godine otkazana utrka, Hrvatskog rafting kupa (HRK) 2008, to ne znači da se morate predati, priliku za gledanje mokrih, rafting natjecanja imati ćete još nekoliko prilika.

Za početak tu su utrke HRK-a, čiji termini su strogo čuvana tajna. Koja tu i tamo procuri. Pa evo zna se da je utrka bila ovaj vikend. No ta se ne računa jer je stara.

No isto tako se zna da će biti utrka Europskog rafting kupa (e-rafting.info) RastRaft od 17 do 19 travnja na rijeci Korani. Medijski sponzor je Večenji pa ako vam treba kakva informacija odite na njihovu stranu. Gdje ćete uz krdo nabacanih točnih i manje toćnih informacija saznati da će uz rafting natjecanje biti i stvarno impozantni koncert. No neke informacije gdje, kako i zašto možete doći i vidjeti „main event“, a to je rafting utka su izostale.

Ako se želite okušati u rafting utrkama, ovo bi možda mogao biti idealan trenutak. Naime staza za rafting je kategorije I , pa ako ste početnik ovo je idealan trenutak da udahnete „duh“ rafting natjecanja. Na vama je da u krdu zbrčkanih podataka na stranici utrke nađete kako se prijaviti.

Slijedeće natjecanje na koje možete otići je Zrmanja 2009. Regata koja je lansirala Čobankovića u zvijezde. Lijepo je vidjeti Zrmanju u svibnju, a i moći ćete se slikati sa mnoštvom selebritija i političara. Jedini problem regate je startnina, no kao što sam rekao, moći ćete se slikati sa mnoštvom selebritija..

Slijedeća utrka je i glavni događaj sezone. Svjetsko prvenstvo u raftingu koje će se održati dijelom u Banja luci a dijelom na rijeci Tari 24.05.2009 godine.

Obje rijeke su predivne a organizatori su se već više puta dokazali da sjajno rade svoj posao. Uz priliku da bodrite Pina i njegovu ekipu rafting vodiča sa Cetine (oni će vjerojatno postati prošlogodišnji prvaci) vidjeti ćete kako to rade profesionalne ekipe sa tisućama kilometara i milja preveslanih po divljim vodama diljem svijeta. Web stranica natjecanja je lijepa i informativna a isti su se potrudili i napravili skroz cool i sexy spot za himnu natjecanja.

Kao zadnji mokri događaj spominjemo Buć 09. Nije rafting natjecanje ali u igri su manja braća velikih raft lađa. Kajaci na napuhavanje. Organizator obećava super stazu na rijeci Kupi, šest vrata za pogoditi i jedan zadatak iznenađenja. Ukoliko ste rafting profesionalac tamo za vas nema mjesta. Ovo je utrka isključivo za amatere. Ah da.. Prva nagrada je tri dana raftinga na rijeci Tari… Dobar poticaj za doći i pokušati…

Eto! Volite li sport i prirodu imate priliku vidjeti, osjetiti i u konačnici pobijediti….
Vidimo se na rijeci…


Post je objavljen 05.04.2009. u 09:54 sati.