Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ZAJEDNIČKA VJEŽBA SLUŽBI ZAŠTITE I SPAŠAVANJA POD NAZIVOM ,, SURADNJA 2009.,,

OGULIN

Vježba se održala u Ogulinu 04.04.2009. na mostu rijeke Dobre i križanja ulica V. Nazora i Kardinala A. Stepinca s desne strane mosta, gledajući u pravcu sjevera.

Centar 112 dobiva dojavu da je na mostu preko rijeke Dobre u središtu grada Ogulina došlo do velike prometne nesreće.U sudaru su sudjelovala 2 osobna vozila i jedno kombi vozilo za prijevoz putnika, s time da je jedno osobno vozilo probilo zaštitnu ogradu i palo u provaliju i nalazi se izvan dosega službe Hitne pomoći.

U jednom vozilu osoba je priklještena i ne može izaći iz vozila, iz kombi vozila putnici su uslijed zanošenja i udara ispali iz vozila. Čitav prostor je prekriven mrljama benzina i staklom.Ukupno ima 12 ozljeđenih osoba. Od toga u primarnoj trijaži su : 3 teže ozlijeđena, 2 lakše ozlijeđena, 3 mrtva, 3 neozlijeđena i 1 nedostupan žurnim službama s nepoznatim ozljedama – potrebna pomoć HGSS-a.

Tako je glasio zadatak današnje vježbe koja je započela u 10,00 sati i završila je u 11,30 sati.
Praktičnim radom na terenu pokazala se organiziranost, uvježbanost i funkcioniranje svake od žurnih službi pojedinačno, kao i usklađenost i koordinacija svih segmenata koji su u vježbi sudjeluju. opširnije


Post je objavljen 04.04.2009. u 22:00 sati.