Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing


Nightwish euforija

D. Petrovića iliti Cibona, 2. travanj 2009.

Hja! Što reći na koncert kojeg promptno (lagano i ne tako lagano) popljuvala većina medija danas? Da briju? Da seruckaju? Zašto? Jer ne vole Annette? Jer im je ljigava činjenica da su Najtviševci riješili prošle (daleko bolje) pjevačice Tarje samo zato što je hodala s njihovim managerom (pa kao sigurno ih ovo dvoje financijski potkradaju)?
Sigurno dobar dojam bend nije ostavio nakon takvog poteza, no jesmo li mi svi zaista sigurni da su ih ovo dvoje nisu potkradali?
Gnjev radi toga prevaliti na ovako slabašnu zamjenu (koja ionako uvijek najdrapa tko god da bio u pitanju) je pomalo jadno, da ne kažem da nije na mjestu.
Moremo laprdati jel uopće ono što izvodi Nightwish heavy metal ili je to preloša ili falširana verzija istoga, ali je ovo ipak jedan hibridan smjer koji se može ili ne mora većini sviđati, a koji dokazano sinoć ima poprilčan broj poklonika, a da o svijetu ne govorimo.
Karte su se poprilično jadno prodavale i ja sam očekivala jedno dva soma i pol u dvorani, no dočekalo me par tisućica. Očekivala sam dječurliju i mlađe generacijske snage, a dočekalo me ogroman broj starijih.

Očekivala sam da ću zujati poput muve (jer sam frendu uvalila sam ih fotka - mislim, pa žicao me) jer sam jedno par tjedana prije preslušala nešto njihovih albuma, nakon par stvari se otkačila 'kak su dobri', da bih nakon okruglih 10 izjavila samoj sebi 'ovo ja ne mogu više slušati' - dakle plan je bio dozujati i u vrlo kratkom roku odzujati s koncerta. Malo morgen.

Prvo sam kao što u postu vidite ipak završila fotkati koncert, da bi se ničim izazvana odlučila nakon fotkanja i vratiti na koncert i kao ajde ostat ću.

Odokativno do pola koncerta je to bilo li-la, nemam puno za reći niti plus niti minus, mala Annette je borbena. Bori se i sa zvukom, i sa bendom i sa rifovima i sa svojim glasom. I to se vidi i čuje.
Pa me više zanimala super složena scena.

Tamo negdje napola su malo podigli nivo svirke i emocija, pa se i publika drastično zapalila, da bi pred kraj to bila totalna euforija. Na kraju (bilo je i na prvoj stvari) smo imali i show vatrometa i konfeta i krešendo završetak. Nisu ni pete odnesli s pozornice kada je masa već urlala "We want more" da bi tako zadnjih 15 min bila totalna euforija svepoprek. Da bi ja skakala skup s njima. Što ti je atmosfera!
Ne kažem da je bend bio u svome naj izdanju i da Annette sama sa sobom i sa svojim meketavim glasom paše uz Nightwish...(a niti sa stylingom - obukla se kao da je taman došla s Tončićevog Botox partya).

Bio je neočekivano dobar koncert uz očekivane manjkavosti izvedbe!














Post je objavljen 03.04.2009. u 16:54 sati.