Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DA LI JE ZA POSAO POTREBNA DOBRA VEZA ILI DOBRO ZNANJE

BREZJE
Piše: Damir Marenić

U Splitu se podigla velika bura oko zapošljavanja 10 vatrogasaca.Kako se kaže po babi i stričevima .Čak je i Državni inspektorat podnio optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o radu i sklapanja ugovora s osobom koja nije udovoljavala uvjetima za zasnivanje radnog odnosa.Te je tom prilikom prozvan i sam čelnik JVP Split Felicijo Parčina.

U Samoboru se traži vatrogasac na mjesto koje je "popunjeno" prije isteka roka za prijavu pa se vatrogasci s pravom pitaju čemu služe rokovi ako ne mogu proći ni zadani rok prijave a kamoli testiranje za prijem.

Nadam se da to u slučaju JVP Čakovec u kojem se traži vatrogasac za mjesto VODITELJ SMJENE (za koji je potrebno imati minimalno završeno školu za profesionalnog vatrogasca i višu školu ZOP-a ili višu školu Tehničkog smjera) neće biti "bure" i da neće biti prilagođen za "nekoga". Slažem se da se zapošljavaju najkvalitetnijii kadrovi ali ako je kvalitetan onda mu ne treba pomoć babe ili strica .S toga se nameće pitanje "Što je bolje imati .Dobro znanje ili dobru vezu?"


Post je objavljen 02.04.2009. u 15:51 sati.