Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

HRVATSKA I NATO - LJEVICA HRVATSKE


DANAS HRVATSKA ULAZI U NATO

da se prisjetimo...

LJEVICA HRVATSKE

Kauboju je Jadran rezervat za marince.



Ako ulazak u NATO nije pitanje za referendum, ne znamo što jest - kažu u Ljevici Hravtskoj, naglašujući da referendum ne traže "nezahvalni" nego oni koji znaju da postoji Ustav.

Vlast ga krši i tumači kako joj odgovara, tvrde u Ljevici koja podržava peticiju za referendum i javne prosvjede protiv američkog predsjednika Busha i njegove imperijalističke politike.

Kako je rekao Valter Saršon, predsjednik Ljevice Hrvatske za PGŽ-u, protiv su ulaska u NATO jer se gubi samostalnost u odlučivanju, zato što će hrvatski vojnici biti < topovsko meso " u misijama, a Hrvatska će postati metom terorista. NATO nas treba za vojne baze na moru, kauoboj Bush, na odlasku, želi napraviti rezervat za svoje marince na jadranu.

U Ljevici Hrvatskoj smatraju da je Hrvatska trebala ostati neutralna kao i Švicarska.

Ljevica Hrvatske inicirat će da predsjednik Stjepan Mesić kao vrhovni zapovjednik OSRH ukine Koradi čin generala jer ga je ukaljao blatom, rekla je Jadranka Jurčić na press konferenciji u Rijeci. Njemu na grobu ne smije pisati general. Što je mogao raditi u ratu kad sad u miru ubija djete i policajca. Ni Korade ni Zagorac nisu naši heroji Domovinskog rata, nego zločinci i ratni profiteri.

Predstavnici sedam riječkih aktivističkih udruga među kojima je bio i Borivoj Bukva član Ljevice Hrvatske izveli su u petak 04.04.2008 godine na Korzu performans u znak protesta ulaska Hrvatske u NATO. Ležeći na podu uputili su apel javnosti za koju misle da je neodgovorno, tj. šutke prihvatila " vladavinu demokracije premazane profitom " pristavši na militarizam.

Večernji list, 05.04.2008 godine

------------

Preuzeto sa linka: http://www.ljevica.hr/novosti-arhiva.html

-----------

U Rijeci, 02.04.2009. godine Borivoj Bukva


Post je objavljen 02.04.2009. u 06:22 sati.