Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sillmarilla

Marketing

Živio Montignac!

Kada sam pokušavala smršaviti, mislila sam da samo trebam izbaciti večeru. Krivo. Onda sam prestala jesti kruh. Opet bez rezultata. Onda po cijeli dan ne bi ništa jela pa bi mi došlo slabo, ne bi mogla zaspati i pojela bi pola frižidera odjednom! A kad sam proučila Montignacov način prehrane i kombiniranja namirnica, ne samo da mi se smanjio moj kolut za spašavanje o kojem sam kukala u jednom od prethodnih postova, nego uopće nemam osjećaj gladi! A nije dam sam se nečega pretjerano odrekla, osim slatkiša (jebiga zubo), bijelog kruha i šećera i brašna (ali nije da sam se davila u tome i prije). Shvatila sam da je najbitnije NE jesti ugljikohidrate i proteine zajedno. Znači - tjestenina i meso, krumpir i meso, sendviči i pohano - ZABRANJENO. A upravo u tome sam plutala prije. Iako bi pojela manju porciju, opet ne bi mršavila. Jer, ta kombinacija očito ubitačno djeluje na organizam. Meso se jede s povrćem - mahunama, tikvicama, brokulom itd, tjestenina također. Ničega se ne odričem, samo pazim kako kombiniram namirnice. Ipak, tjestenina mora biti integralna, ali ni to nije problem s obzirom na to koliko različitih vrsta kruha imamo po pekarama i paste. I što je najbitnije, u čemu sam griješila prije, zadnji obrok - večera, mora biti proteinski. Znači, meso, riba, jaja, sir i ostali mliječni proizvodi, naravno, malomasni, ne sad jogobela. Isto treba paziti na glikemijski index namirnica, ali nije komplicirano kao što zvuči, na netu se lako može pronaći tabela s namirnicama i zapamtit što se s čim smije kombinirati, što ne, a što treba izbjegavati. I što je naaaaajbitnije, a meni je uvijek bilo najbolnije budući da sam gurman - nisam gladna!!!! Dakle, Montignac yes

Post je objavljen 01.04.2009. u 17:46 sati.