Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Kros prvenstvo HALS-a*

Prije par godina (u stvari prije 5-6) dok bi se vraćao s noćnih izlazaka, često sam se znao zapitati gdje idu ljudi koje zateknem u tramvaju nedjeljom u 5 ujutro (a nisu bili vani večer prije). Prekjučer sam se ponovno našao u tom okruženju (djelomično i zbog pomicanja sata), samo što sam ovaj put imao drugačiju ulogu. Ekipa se vraćala doma sa izlaska, a ja sam išao na Maksimir gdje je bilo okupljanje pred polazak na kros u Koprivnicu.

Seniorska utrka je bila prva na rasporedu. Trčali smo 3 kruga po šumskoj stazi sa dosta oštrih zavoja. Krenuo sam jako, ali čini se da su svi drugi krenuli još jače, tako da sam nakon 100m bio oko 6-7 mjesta. Prema očekivanju tempo je brzo pao. Vidio sam da Lozanov počinje odmicati, pa sam se progurao iza njega, na 2. mjesto. On je počeo raditi ubrzanja i to na dosta lukav način. Ubrzavao je u zavoju gdje je slabija preglednost, tako da je na izlasku iz zavoja imao par metara prednosti. Prvih nekoliko ubrzanja sam izdržao, a onda sam ga pustio i nastavio u svom tempu. Trčao sam na čelu grupe koja se vremenom počela osipati i potpuno se raspala do zadnjeg kruga u koji sam ušao s par desetaka metara prednosti pred Sašom. Lozanov je od sredine drugog kruga imao konstantnu prednost, a ja nisam imao snage (ili svježine) da ga pokušam stići. U cilj sam ušao kao 2. u vremenu 15:40. Staza je vjerojatno nešto kraća, ali ako se uzme u obzir konfiguracija terena (neravnine, grane, korjenje stabala), 5-6 oštrih zavoja u svakom krugu, pomicanje sata noć prije zbog čega sam izgubio koji sat sna, putovanje od 2h (autobus) + 1h (tramvaj), udisanje alkoholnih para u tramvaju, loša biometeorolška prognoza i velik volumen treninga u kojem se nalazim, moje vrijeme bi se dalo precrtati u otprilike 13:37,8 za 5 km na stazi sretan. U ekipnom poretku smo zauzeli prvo mjesto (Lozanov 1., ja 2., Saša 4.).

Pošto je moja utrka bila prva na rasporedu imao sam priliku popratiti i dobar dio ostalih utrka. Bilo je lijepo vidjeti velik broj djece koja se natječu. Koliko se sjećam ukupno je bilo skoro 300 natjecatelja.
* nije ime neke stranke nego skraćenica od Hrvatska Atletska Liga Sjever


Post je objavljen 31.03.2009. u 13:40 sati.