Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Jandroković sutra na konferenciji o Afganistanu

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će sutra u Den Haagu na međunarodnoj konferenciji o Afganistanu kojom međunarodna zajednica želi ojačati partnerstvo s afganistanskom vladom u ostvarivanju mira i sigurnosti u toj zemlji, priopćeno je danas iz ministarstva.

Konferencija pod nazivom "Sveobuhvatna strategija u regionalnom okruženju", održava se pod okriljem Ujedinjenih naroda te vlada Afganistana i Nizozemske, a na njoj će, uz glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda Bana Ki-moona i afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija, sudjelovati ministri vanjskih poslova te predstavnici EU-a i NATO-a.

Konferencijom se želi osnažiti partnerstvo između međunarodne zajednice i afganistanske vlade u provedbi obveza za postizanje mira i sigurnosti u Afganistanu. Također se želi pridonijeti konstruktivnom uključivanju država regije u izgradnji slobodnog i sigurnog Afganistana te otvoriti nove perspektive angažmana međunarodne zajednice u toj zemlji, kaže se u priopćenju MVPEI-ja.

Post je objavljen 30.03.2009. u 13:52 sati.