Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing


Priopćenje za javnost - ulaznice za U2

Navodno se po medijima priča svašta o tome kako su ulaznice "rasprodane" odnosno da uopće nisu na regularan način i da je bilo makinacija i muljanja i da si organizator diže krila i slično... ja doduše nisam to čula niti itko iz kruga mojih poznatih, no bit će da je nama previše poznata situacija oko organiziranja i održavanja koncerata pa je meni više manje cijela priča s rasprodanim ulaznicama za U2 bila posve logična i normalna i nisam toliko obraćala pažnju na te priče.

Ipak, organizator je izdao priopćenje pa su mediji zamoljeni da ga prenesu. Ja doduše nemam običaj raditi takvo što, no u ovom slučaju mislim da trebam, jer mi dižu tlak svi oni u Hrvatskoj javnosti koji stalno nekome drugome pokušaju iskopati jamu, i koji zeleni od zavisti pokušavaju umanjiti nečiji uspjeh ili sposobnog u bilo čemu, da li poslu, umjetnosti ili sportu.
A jesmo Balkanci zaista...

Ovdje je cijelo priooćenje:

"Službeno priopćenje
Lupa promocija kao lokalni promoter i organizator koncerta U2 u Zagrebu odbija sve napade pojedinih medija i pojedinaca, a koji se odnose na manipulaciju ulaznicama za koncert U2.

1) Za ovaj koncert nije podijeljena, niti će biti podijeljena niti jedna besplatna ulaznica, jer je to odredba ugovora koji smo potpisali s Live Nationom. Niti medijski pokrovitelji nisu - niti će - dobiti besplatne ulaznice, kako je do sada bio običaj za sve koncerte. Također, besplatne ulaznice nije uzeo niti Live Nation, niti management benda niti sponzor turneje. Sve ulaznice su bile u prodaji.

2) Organizacija prodaje ulaznica nije u nadležnosti Lupa promocije već je to u nadležnosti ticketing kompanije, u ovom slučaju Ticketproa.

3) Pritisak na kupnju ulaznica bio je nevjerojatno velik. Kapacitet Dinamovog stadiona je 63.000, a prema procjenama nekih medija samo je u Hrvatskoj u redovima za ulaznice stajalo 100.000 ljudi. Uzmemo li u obzir da je svatko kupio 3 ulaznice, a 30.000 ulaznica je ujutro bilo pušteno u prodaju preko prodajnih mjesta (druga polovina je prodana putem fan kluba i interneta), znači da je samo 1/10 onih koji su čekali u redovima (njih 10.000) mogla te ulaznice ujedno i kupiti.

4) Ukoliko itko ima dokaz da su prodajna mjesta uzimala rezervacije unaprijed, tj. da su unaprijed kupcima naplaćivala ulaznice, prije nego li su puštene u fizičku prodaju, pa se kasnije opravdavala "padanjem servera, nedostatkom, nedostatkom tonera i slično", molimo da nam to javite na tickets@lupa.hr. Lupa promocija se ograđuje od takvih postupaka, i ako se dokaže da se tako nešto radilo, ta ćemo prodajna mjesta javno objaviti, zabraniti im prodaju potencijalnog drugog koncerta kao i prodaju svih ulaznica za bilo koji koncert ubuduće, za koje Lupa promocija bude imala ingerencije. Ovakav način poslovanja, gdje su ljudi pokušali "loviti u mutnom" baca nevjerojatno loše svjetlo na nas iz Lupa promocije, a da mi u istome nismo uopće sudjelovali, niti nam je to bila nakana.

Svjesni smo da ima jako puno nezadovoljnih fanova koji nisu uspjeli kupiti svoje ulaznice. Nemojmo zaboraviti da je ovaj koncert jedini za fanove od Austrije do Turske, i da je nevjerojatno velik broj njih želio vidjeti ovaj koncert.
Još jednom molimo sve fanove da nam pomognu u otkrivanju manipulacija prodajnih mjesta s ulaznicama.
Ovim se putem zahvaljujemo svima na strpljenju, onima koji su ulaznice kupovali preko interneta, kao i onima koji su iste čekali u redovima ispred prodajnih mjesta.

Također, POZIVAMO SVE KUPCE ULAZNICA DA NIPOŠTO NE KUPUJU ULAZNICE ZA "CRNOM TRŽIŠTU", pogotovo dok još postoji mogućnost drugog koncerta, za što se Lupa promocija i Grad Zagreb bore na sve moguće načine.
S poštovanjem,
lupa promocija


Obratite pažnju na ono u crvenim slovima - i ja sa svoje strane sugeriram svima vama koji ćete ovo čitati da za sebe, ili za druge, ili da samo prenesete ovo drugima kojih U2 koncert zanima - ne kupujte skuplje ulaznice od tapkaroša za koncert 10.8. sve dok nse neće točno znati da neće biti drugog koncerta!




Post je objavljen 29.03.2009. u 15:32 sati.