Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ZBOG POVEČANJA BROJA INTERVENCIJA NAGLASAK STAVLJEN NA OPERATIVNE VJEŽBE

LUDBREG

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ludbreg na 140. skupštini izabralo je novi upravni i nadzorni odbor, te dužnosnike najstarije ludbreške udruge.

Za predsjednika je za naredno razdoblje izabran Nenad Cindori koji je ovu dužnost obnašao i u proteklom mandatnom razdoblju, dok je za potpredsjednika izabrana Natalija Kišić. Zapovjednik DVD-a Ludbreg i dalje će biti Vilim Kišić, a njegov zamjenik Dragutin Miroslav. Uz njih, u Upravni odbor još su izabrani Jurica Havaić za tajnika, Josip Maltar za blagajnika, te članovi Miljenko Juran, Zvonko Juran i Danijel Hižak. Nakon promjene statuta udruge smanjen je broj članova Upravnog odbora s 11 na 9 članova. Izabran je također i novi sastav Nadzornog odbora, za predsjednika Ivan Veličan, a za članove Tomo Barić i Božo Međimurec.

Prema programu rada za ovu godinu naglasak je posebice na uvježbavanju operativne postrojbe za intervencije gašenja požara kao i za tehničke intervencije, a tijekom prošle godine bilo ih je čak 30-ak što je za ludbrešku sredinu znatan broj. DVD Ludbreg danas broji 105 članova, a u sklopu društva djeluje i operativna postrojba od javnog interesa s 24 aktivna i šest pričuvnih članova.

U planu DVD-a Ludbreg za ovu godinu je redovito uvježbavanje svih postrojbi kroz razna natjecanja kako bi se članovi što spremnije uključili u akcije gašenja, te podizanje edukacije članova kroz tečajeve i seminare osposobljavanja. Tijekom prošle godine kroz oblike osposobljavanja DVD je dobio pet novih dočasnika prve klase i sedam vatrogasca prve klase, a mlađi su polagali ispite za vatrogasce i za vatrogasnu mladež.

Društvo će nastaviti i s uspješnom suradnjom s najmlađima iz osnovne škole i vrtića, posebice kroz aktivnosti tijekom svibnja - mjeseca zaštite od požara, kada se planiraju posjeti vatrogasaca školama, održavanje dana otvorenih vrata sa smotrom opreme i tehnike i održavanjem pokazne vježbe. Grad Ludbreg


Post je objavljen 28.03.2009. u 12:32 sati.