Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Agov: sudjelovali smo u stvaranju povijesti

Prvi put je jedno izaslanstvo Parlamentarne skupštine NATO-a sudjelovalo na ratifikaciji Sjevernoatlantskog ugovora u parlamentu države pristupnice, rekao je danas nakon trodnevna posjeta Zagrebu voditelj izaslanstva Assen Agov.

"I vaš parlament i naše izaslanstvo sudjelovali su u stvaranju povijesti", rekao je Agov na zajedničkoj konferenciji za novinare s Krešimirom Ćosićem, voditeljem Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

"Hrvatska je potpuno spremna preuzeti sve obveze koje donosi članstvo u NATO-u", rekao je Ćosić i naglasio kako "u NATO ne ulazi samo vojska, samo oružane snage ili ministarstvo obrane, već cijela zemlja".

Rekao je kako je zadovoljan što je Hrvatski sabor gotovo jednoglasno prihvatio odluku o ulasku Hrvatske u Sjevernoatlantski savez. Na glasovanju u srijedu samo je jedan saborski zastupnik bio protiv.

Potpredsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a i predsjedatelj Pododbora za transatlantske odnose Assen Agov izjavio je da je Hrvatska jedna od najpripremljenijih zemalja koje će pristupiti NATO-u. Istaknuvši potrebu očuvanja sigurnosti i demokratskih vrijednosti koje NATO štiti, Assen Agov je dodao kako je Hrvatska ključan čimbenik u osiguravanju sigurnosti regije te vrijedan partner na globalnoj razini.

Na okruglom stolu koji je danas prijepodne održan u Saboru na temu "NATO i javna percepcija sigurnosti" (slika) sudjelovali su članovi Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, članovi Izaslanstva Parlamentarne skupštine NATO-a, predstavnici Sveučilišta u Zagrebu te predstavnik Organizacije za promicanje sjeverno-atlantskih integracija (OPSA), Petar Popović, čije izlaganje možete pročitati u slijedećem broju OPSA biltena "Euroatlantski tjednik".

Post je objavljen 27.03.2009. u 16:10 sati.