Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Sanader s izaslanstvom Parlamentarne skupštine NATO-a

Hrvatski premijer Ivo Sanader primio je u Banskim dvorima izaslanstvo Parlamentarne skupštine NATO-a, na čelu s Assenom Agovom, predsjednikom Pododbora za transatlantske odnose i potpredsjednikom Parlamentarne skupštine NATO-a.

Članovi izaslanstva Parlamentarne skupštine NATO-a izrazili su veliko zadovoljstvo time što će Hrvatska uskoro postati članica NATO-a te što su bili prisutni povijesnom danu kada je Hrvatski sabor potvrdio Sjevernoatlantski ugovor.

Sanader je rekao kako je ovo zaista povijesni dan za Hrvatsku te je zahvalio svim zemljama članicama na potpori koju su pružali Hrvatskoj na njezinu putu prema euroatlantskim integracijama.

Dodao je kako je Hrvatska, postajući članicom, spremna preuzeti još aktivniju ulogu unutar NATO-saveza te kako će Savez ovime pridonijeti učvršćivanju stabilnosti i sigurnosti u jugoistočnoj Europi.

Odgovarajući na pitanja članova izaslanstva, Sanader je izložio hrvatsko stajalište glede slovenske blokade u procesu pristupnih pregovora s Europskom unijom, a s izaslanstvom je razgovarao i o aktualnim pitanjima vezanima uz regiju.

Post je objavljen 26.03.2009. u 10:33 sati.