Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Lionel Richie LIVE



Još jedna soul-funk-r'n'b legenda našeg vremena odsvirat će svoj koncert u nedjelju, 29. ožujka u 21h ovdje na Svidu. Riječ je o gospodinu Lionelu Brockmanu Richieu, Jr., ili jednostavnije Lionelu Richieu. Nesuđeni tenisač, a kasnije i ekonomist, postao je jedno od zaštitnih glasova funka 70-ih kao vokal legendarnih Commodoresa, no svoju najveću slavu postigao je samostalnom karijerom koju je započeo davne 1982. godine. Surađivao je sa mnogima i pisao pjesme za mnoge, uključujući i Kenny Rogersa, Dianu Ross i mnoge druge.
Albumom "Can't slow down" iz 1983. upisao se među najveće pop zvijezde osamdesetih. Za album je primio nekolicinu nagrada, među kojima i Grammy za album godine. Zaslužan je i za mnogobrojne filmske glazbene hitove (no iz filmova koji nikad nisu postali pretjerano popularni) poput "Endless love" u duetu s Dianom Ross iz istoimenog filma, "Say you, say me" iz filma "White nights". Za ovu je pjesmu ujedno osvojio i nagradu "Oscar". Surađivao je i s Michaelom Jacksonom na pjesmi "We are the world" koju je otpjevao legendarni Band Aid za senzibilizaciju Zapada prema potrebama Afrike.
1986. godine usljedio je još jedan iznimno popularan album "Dancing on a ceiling".



Devedesete su započele smrću njegovog oca, a zamalo i bake. Svakako su smrtno utjecale na njegovu karijeru - Lionel jednostavno nije bio u stanju niti zadržati niti nadmašiti uspjeh iz osamdesetih godina. Zaredalo se nekoliko dosadnih albuma, pa čak i pokušaji prepjevavanja pjesama na španjolski jezik, različite remix verzije i dr. Nakon što su njegovoj baki u 80-toj godini života dijagnosticirali rak dojke, Lionel je postao jedan od najpoznatijih američkih aktivista za promicanje svijesti i pomoći oboljelima od te bolesti te prikupio preko 3 milijuna dolara pomoći američkoj udruzi za borbu protiv raka dojke.

Album "Coming home" uspio ga je dovesti do 6. mjesta najprodavanijih albuma u Americi 2006. godine, a ovih je dana izdao svoj najnoviji album jednostavno nazvan "Just go".
Spomenimo i to kako je nedavno potvrdio da postoji šansa ponovnog okupljanja Commodoresa i to u skoroj budućnosti.

Slušamo njegov live koncert iz Pariza objavljen 2007. godine.
Tracklist:
1. Just For You
2. Easy
3. Running With The Night
4. I Call It Love
5. Still
6. Oh No
7. Stuck On You
8. Dancing On The Ceiling
9. Three Times A Lady
10. All Around The World
11. Sela
12. Endless Love
13. Sail On
14. Fancy Dancer
15. Lady (You Bring Me Up)
16. Brick House
17. Hello
18. Say You, Say Me
19. All Night Long

Ugodno slušanje na 98,4 ili streamom.
NC


Post je objavljen 24.03.2009. u 11:05 sati.