Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ŽELJKU STOŠIĆU ZLATNA VATROGASNA MEDALJA

KONJŠĆINA

DVD Konjščina tijekom prošle godine imalo je 21 intervenciju od kojih 15 požara, istaknuto je na godišnjoj skupštini.

Vrlo važna lanjska aktivnost Društva bilo je osposobljavanje – 13 članova dobilo je zvanje vatrogasac, 12 kandidata u dobi od 12 do 16 godina položilo je ispit za pripadnika vatrogasne mladeži, 2 dočasnika 1. klase položili su specijalnost za dišne aparate dok su 3 mlada pripadnika DVD-a Konjščina obučena za vatrogasnu mrežu, projekt HVZ u koji su uključeni među prvima u Hrvatskoj.

Prema izvješću, konjščinsko je društvo i tijekom prošle godine sudjelovalo u brojnim manifestacijama na području općine i šire, što se planira i ove godine.U izbornom dijelu skupštine za novoga predsjednika izabran je Ivan Cvetko, zapovjednik je Dubravko Mokosek i tajnik Nikola Curiš.

Dodjeljena su i priznanja- za 50 godina rada vatrogasnu spomenicu HVZ dobio je Ivan Mokos dok je zlatna vatrogasna medalja dodjeljena Željku Stošiću kojega je ujedno županijska VZ nagradila za 30-godišnji vatrogasni rad. U DVD-u Konjščina su posebno ponosni na svoj vatrogasni podmladak koji slavi 10 godina rada pa je među 13 članova spomenicom za deset godišnji rad nagrađeno i 10 njihovih pripadnika.

Kako bi se odužili građanima koji im već niz godina nesebično pomažu, u DVD Konjščina odlučili su svojim počasnim članovima proglasiti Mariju Mušec, Josipa Crnjca, Josipa Gredelja, Josipa Jakopovića, Vinka Markovića, Dragutina Petanjka i Ivana Priščana.

Napomenimo da su skupštini konjščinskih vatrogasaca nazočni bili Ivica Glas ispred hrvatske i županijske VZ , Slavko Hanžić iz područnog ureda za zaštitu i spašavanje Krapina, načelnik i predsjednik vijeća općine Konjščina, predstavnici 14 DVD-a, među kojima i iz Krašića i Grabovca u Baranji te predstavnici domaćih udruga s kojima Društvo uspješno surađuje. radio Zlatar


Post je objavljen 24.03.2009. u 16:30 sati.