Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spphv

Marketing

Održana Izborna skupština Saveza PPHV-e

U Požegi je 6. ožujka 2009. godine održana Izborna skupština Saveza PPHV-e i gospodin Vatroslav Bekafigo reizabran je za dužnost predsjednika Saveza, dok su za dopredsjednike izabrani gospodin Antun Knego i gospodin Josip Novak. Za tajnika Saveza izabran je gospodin Ivica Grbić, za predsjednika Suda časti gospodin Petar Marković, a za rizničara Saveza gospodin Damir Faisberger.

Društvo "Sveti Grgur" u okviru ovogodišnje proslave Grgureva ove godine u Požegi je ugostilo 16 povijesnih postrojbi članica Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske i 2 delegacije nacionalnih saveza povijesnih postrojbi (poljski i češki). U gostima je također bila i Gradska glazba Nova Gradiška.





Skupštini su nazočili i pozdravili ju i Predsjednik V. okruga Europskog saveza povijesnih postrojbi - EGS-a (u kome je i Hrvatska) g. Andrej Wegner iz Poljske i predstavnik Češkog saveza povijesnih postrojbi.







Nakon protokolarnih aktivnosti i skupštine Saveza PPHV-e povijesne su postrojbe nazočile svetoj Misi u Katedrali sv. Terezije, nakon koje je u Franjevačkom samostanu tradicionalno održano druženje i ugodni trenuci sa fratrima. Dobro raspoloženje nastavljeno je u prostorijama Društva "Sv. Grgur", a sutradan je Požeška gora odjekivala od pucnjeva iz požeških topova, kostelskih pištola i dubrovačkih trombuna. Uz prijatelje veselje je u društvenom objektu trajalo cijeli dan.










Post je objavljen 23.03.2009. u 21:54 sati.