Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bito

Marketing

Kavkaski prelet - 2 dio


Za to vrijeme, nedaleko Langley-a, negdje u Americi, na jednoj od političarskih vikendica, okupila se krema američke politike, vojske i obavještajnih krugova. Svi su, naravno, bili zaštićeni kodovima i to abecednim redom. Glavni je zapovjednik koristio šifru A1, njegov zamjenik B2, a ostalih 28 sugovornika u rasponu od C3 do Z30.

A: - Onda B, jesi li saznao još nešto o onim čudnim zbivanjima u Rusiji? Cijeli Langley, Washington i ostatak svijeta šapću o tome, a što mi imamo? Što znamo?

B: - Nemamo pouzdanih informacija. Prema dosadašnjim…

A: - Čuj, valjda ti je u ovih zadnjih nekoliko godina rada sa mnom postalo jasno da ne prihvaćam takve odgovore, ne vjerujem u to – nema dostupnih ili pouzdanih informacija, prema svim dosadašnjim izvorima...

F: - Kao predsjednik obavještajne zajednice moram naglasiti…

A: - Ne seri! Ideš mi na živce! Idete mi svi na, na…! Što ja sad s vama ovakvima mogu učiniti…? Stisnuti crvene gumbe i … goodbye sweet little world… jebi ga, nema pomoći.

F: - Možda su to samo provokacije. Pa znamo da oni nemaju takvih izuma, već da opet blefiraju, najčešće…

A: - Znamo li? A ja bih rekao da su nam ravnopravni na gotovo svim područjima, a na nekima i bolji od nas.

F: - A na nekima i gori.

M: - Nema smisla dalje se raspravljati. Idemo dalje:

A: - I što mi sad možemo učiniti?

B: - Najvjerojatnije ništa, na žalost.

A: - Rusiju prelijeću letjelice deset puta brže i bolje od onih koje si možemo i zamisliti, mogu doći i nestati tek tako, radari ih ne mogu uloviti ni tri palca ispred, naši avioni lete kraj njih i ne mogu ih ni vidjeti… a mi ne možemo baš ništa napraviti… Jadno. Žalosno. I što sad?

I dok su sudionici ovog tajnog sastanka raspravljali i lomili koplja i odluke… nad Amerikom, točnije iznad tajne vojne baze RF12M1 pojavilo se nekoliko sličnih tajanstvenih super letjelica, koje su ubrzo potom i nestale. Iznenada su nestale i za skupinu vojnih aviona, najnovijih lovaca serije Fantom, pa je čudo za pilote istih aviona bilo tim veće jer su oni pokušali iznenaditi i okružiti te misteriozne letjelice. Pokušali su presresti to «čudo iz svemira» o kojem su ih informirali sat vremena prije tajne akcije. Paniku među pilotima koji su doživjeli susret s «vanzemaljcima», kao i malobrojnim svjedocima koji su sve to mogli vidjeti iz žablje perspektive, smirio je Pentagon. Naravno, bila je to još jedna u nizu izjava poput «priznanja», kako se zapravo radi o njihovom tajnom projektu, kako su razvili najnoviji tip letjelice, koju su mogli vidjeti na «probnom letu».


Post je objavljen 23.03.2009. u 21:15 sati.