Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikaocekivanja

Marketing

6. Human Rights Film Festival

U organizaciji Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture "URK", od 24. do 28. ožujka će se održati Human Rights Film Festival. Šestu godinu za redom će promovirati otvorenost, multikulturalnost, toleranciju i slobodu izbora.


Igrani i dokumentarni filmovi dvadesetak svjetski poznatih redatelja prikazivat će se u zagrebačkom kinu "Europa", a program festivala će pratiti i riječko "Art-kino Croatia". Festival će otvoriti igrani film "Il Divo" talijanskog scenarista i režisera Paola Sorrentina, u kojem je prikazao politički i životni put ozloglašenog premijera Italije, Giulia Andreottija.

Gost festivala je izraelski redatelj Eyal Sivan, jedan od najcjenjenijih političkih dokumentarista u današnje vrijeme. Bit će prikazana tri njegova filma, a sudjelovat će i u raspravi o aktualnim događajima u Gazi s profesorom Žarkom Puhovskim.

Zadnji dan festivala obilježit će čak osam sati dug film "Melankolija" filipinskog redatelja Lava Diaza u kojemu se razrađuje tema patnje i "duha vremena" u kojem se globalno društvo nalazi.

Ulaz na sve projekcije HRFF-a je besplatan. humanrightsfestival.org


Lugh


Post je objavljen 21.03.2009. u 09:05 sati.