Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

U avionskoj nesreci u Quitu stradali i Hrvati, rodjaci g. Luisa

Kad sam se danas cula s tetkicom, ona me najprije obavijestila da je na vijestima cula o avionskoj prometnoj nesreci u Quitu, nekog malog aviona, o kojoj mi ovdje jos nismo znali...

A onda mi je stigao i mail g. Luisa Avilesa Uskokovica, predsjednika Drustva Hrvata u Ekvadoru, kojeg ovdje prevodim:

"U avionskoj nesreci, jucer u Quitu, poginula je citava obitelj moje rodice Claudie Uskokovich de Zaldunbide, ona i njen muz koji je bio vojni pilot, i njihov sin od 16. godina...Ona je vec imala hrvatsko drzavljanstvo, od prosle godine, i njen sin. Jako mi je tesko, i ako je moguce obavijesti u Hrvatskoj o pogibji hrvatsko-ekvadorske obitelji..."

I moj odgovor:

"Muy querido s. Luis,
lo siento mucho para su familia.
MI tia de Croacia ya me aviso a cerca de este accidente, pero no sabiamos que se trata de sus primos. Ya rezo para ellos en croato, como rezamos para nuestros difuntos: Pokoj vjecni daruj im Gospodine! I svjetlost vjecna svijetlila im. Pocivali u miru! Amen.
Estamos con usted en dolor, consentimiento y oraciones.
Drina"

I vijest iz ekvadorskih novina:

"Ministar obrane, Javier Ponce, obisao je mjesto nesrece, i potvrdjuje da su poginuli major Julio Zaldumbide, porucnik Jorge Zurita i mehanicar Mario Figueroa.

Nesreca se dogodila otprilike u 17.30 po lokalnom vremenu (22.30 GMT), kada je vojni avion udario u zgradu Bellavista, od 4 kata, u cetvrti González Suárez, nekoliko krizanja od Hotela Quito, jednog od najpoznatijih u gradu. U trenutku nesrece, u tom podrucju bila je gusta magla."

Vijest o nesreci

Post je objavljen 20.03.2009. u 21:49 sati.