Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tarot-proucavanje

Marketing

Primjer otvaranja (Keltski Križ)

Evo, jučer sam imala jedno zanimljivo otvaranje koje sam odlučila podijeliti sa vama (naravno uz pristanak pitateljice).
Sasvim slučajno sam krenula u priču sa jednom poznanicom pa me zamolila da joj otvorim nabrzinu njezinu poslovnu situaciju, što ju tu očekuje u budućnosti.
Poznajem tu djevojku već neko vrijeme, pa znam o kojem se poslu radi, znam da je u sklopu obitelj, a mislila sam da poznajem i njezin karakter (karte su pokazale da sam se tu poprilično prevarila u svojoj procjeni;).
Izuezno vesela mlada djevojka, vrijedna i obrazovana, te uspješna u svom poslovnom životu.

Pa da krenemo....
Odlučila sam se otvoriti joj za početak Keltski Križ, jer je to (meni barem, ali svatko ima svoje preferencije) jednostavan i potpun način 'snimanja' situacije, svojevrsni 'snapshot'. Pitanje koje smo postavile bilo je ' Što će se samnom dalje događati na poslovnom planu?'
Karte su izašle slijedećim redoslijedom:

1.) Vitez mačeva

2.) Kralj kupova

3.) Trojka štapova

4.) Devetka štapova

5.) Desetka mačeva (obrnuta)

6.) Luda

7.) Carica

8.) Suđenje (obrnuta)

9.) Kula

10.) Mjesec (obrnuta)

Prvo što mi je tu privuklo pažnju je bila Kula na poziciji 9, no o tome će biti govora kasnije.

1, 2

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Središnje karte pokazuju nadasve pozitivan i zaokružen pristup problemu; Vitez mačeva daje analitičnost, razumnost, ozbiljnost, ali i (što je najvažnije u svakom poslu) aktivan angažman, dok nam Kralj kupova govori da se radi o poslu kojeg pitaoc zaista voli, te se emotivno ulaže u njega.
Pozitivna je i ravnoteža koju čine ove dvoje karte kombinirajući aktivnost mačeva sa pasivnošću kupova.
Također, govore nam o dvije muške figure u njenom životu; njezin partner (vitez) i otac (kralj). Njih dvojica imaju velik utjecaj na njezinu trenutnu situaciju i raspoloženje.

3.

Image and video hosting by TinyPic

Trojka štapova na poziciji intuicije, energije koju ona ulaže u ovu problematiku opet slika pozitivnu sliku. Radi se o djevojci koja svom poslu pristupa na inventivan, kreativan način; vizionarka koja se ne boji novina i teži usavršavanju i usvajanju novih znanja.

4.

Image and video hosting by TinyPic

Devetka štapova na poziciji bliske prošlosti govori o negativnim stavovima koji su ju donedavno pratili i kočili u razvoju, o blokadama koje si je ona sama nametala.
Pesimistična, no ustrajna, polako se odmiče od vlastitog fatalizma, što je još bolje prikazano kartom na poziciji 5.

5.

Image and video hosting by TinyPic

Aktivno razmišljanje u obrnutoj Desetki mačeva prikazuje još uvijek prisutan pesimizam i očekivanje gubitaka, no s obzirom da je karta izašla obrnuta zaključujem da se ona svjesno trudi biti optimistična, nasmiješiti se i odgurnuti od sebe crne misli. Zanimljivo, ali baš ta slika koju ona prikazuje na van je ona kako sam ju i ja doživljavala prije ovog otvaranja.

6.

Image and video hosting by TinyPic

Luda na poziciji bliske budućnosti, a u odnosu na karte sadašnjosti i prošlosti, govori o mogućnosti nepromišljenih postupaka.
Upozorava na oprez, jer iako presimizam kao takav loše utječe na situaciju, pretjerani optimizam vodi u neopreznost.
Upozorila sam ju da će vrlo brzo osjetiti veliki entuzijazam za neki poslovni pothvat, a moguće je da će se ponijeti baš kao naša Luda: nepromišljeno zaletiti u lošu situaciju.
Potrebna joj je ravnoteža između vlastitog negativizma i optimizma, izbjegavanje krajnosti i temeljitost pri istraživanju skorašnjih poslovnih prilika.

7.

Image and video hosting by TinyPic

Carica kao karta koja predstavlja pitaoca je zaista najljepše što sam vidjela u ovom otvaranju.
Radi se o djevojci koja ima sve predispozicije za uspjeh i osiguravanje stabilne budućnosti za sebe i svoje bližnje.
U suštini pozitivna osoba, ipak se treba pripaziti svoje 'ženske' sklonosti ponutrivanja i pasivnosti.

8.

Image and video hosting by TinyPic

Obrnuta karta Suđenja na poziciji bliže okoline govori o tome da se netko njoj blizak postavlja neodgovorno i izbjegava svoje obaveze, a time šteti sebi i njoj. Ovaj odnos je potrebno što prije razriješiti s obzirom da se radi o karti Velikih Arkana, znamo već da Velike Arkane imaju poseban utjecaj na situaciju.
(U kasnijem razgovoru smo zaključile da se ovdje radi o njenom partneru koji se, iako joj uglavnom pruža potporu, nekada postavlja nerazumno u svojim očekivanjima od nje.)

9.

Image and video hosting by TinyPic

Čim sam otvorila sve karte ova mi je prva privukla pozornost.
S obzirom da već poznajem djevojku kojoj sam otvarala i smatram ju jednom od najvedrijih osoba koje poznajem, izuzetno me iznenadio ovakakv fatalizam.
Kula na poziciji nada/strahova (ali i savjeta za pitaoca, sugestija što činiti) predstavlja ogroman strah od gubitka svega poznatog, svega u što je uložen toliki trud i rad.
Kasnije, kada sam pogledala i ostale karte, mi je bilo puno jasnije zašto je ova Velika Arkana izašla baš na ovom mjestu.
Da bi mogla napredovati, mora se usredotočiti na svoju iskonsku energiju i odatle crpiti snjagu, te iz same sebe oblikovati misli i djela koje šalje u svijet.
Govorim o energiji Carice i Trojke štapova; onome što predstavlja nju na najdubljoj razini, njeno Unutarnje Biće i najpozitivnije što može pružiti sebi, ali i drugima; svojoj obitelji i, na koncu konca, svom poslu i mušterijama.

10.

Image and video hosting by TinyPic

Kao konačan ishod izašla je obrnuta karta Mjeseca. Govori nam da će se manja doza nesigurnosti još neko vrijeme zadržati u njezinom poslovnom životu, ali da će ona biti uspješna u balansiranju svog pristupa toj nesigurnosti.


U kasnijem mi je razgovoru priznala da ju često brine budućnost posla (privatnica je) zbog sve veće konkurencije, no da se svjesno trudi razmišljati pozitivno i imati na umu da njezin uspjeh ne ovisi o drugima, već o njoj samoj.
Dok god se postavlja na način kao što je činila dosada: usavršava se, proširuje svoju ponudu i izlazi mušterijama ususret, nikakva konkurencija uopće nema šanse na njenom tržištu.

Ono što je najveća pouka ovog otvaranja jest važnost ravnoteže.
Tako je lijepo prikazana u prve dvije karte otvaranja da je gotovo moglo ostati samo na tome.
Odgovor na njeno pitanje 'Što će se dalje samnom događati na poslovnom planu?' jest da ju i dalje čekaju izazovi i povremeni problemi, no da će ih ona svojim zrelim pristupom i entuzijazmom redom rješavati na vlastito zadovoljstvo i konačnu dobit.

Post je objavljen 20.03.2009. u 00:33 sati.