Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

GRADNJA NOVOG DOMA POČINJE U TRAVNJU

VRBNO

Predstavljen projekt gradnje novog vatrogasnog doma.Novi dom gradio bi se između stambene „učiteljske“ zgrade i postojećeg objekta nekadašnjeg PZK.

Općina Bednja i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Vrbna dovršavaju pripreme za početak gradnje novog vatrogasnog doma u tom naselju, čija je vrijednost 1,1 milijun kuna. Idejni projekt budućeg doma, što ga je izradila ivanečka tvrtka Tripico, na godišnjoj su skupštini vrbljanskih vatrogasaca predstavili predsjednik Općinske vatrogasne zajednice Mirko Bistrović i predsjednik DVD-a Vrbna Dragutin Baniček.

- Investitor projekta je Općina Bednja, koja je već obavila velik dio priprema za gradnju. Pokrila je troškove izrade projekata, pribavljena je lokacijska dozvola i dozvola za gradnju, nabavljeni su cigla i crijep, a uskoro stiže i dio građe za krovište. S građevinskim radom planiramo početi idućeg mjeseca. Mislim da je Vrbno to zaslužilo, a dokaz tome je da će naš DVD za tri godine proslaviti 60. obljetnicu svoga rada – izjavio je Baniček.

Novi dom gradio bi se između stambene „učiteljske“ zgrade i postojećeg objekta nekadašnjeg PZK. Za potrebe doma preuredile bi se dvije postojeće garaže, dogradili bi se i nova kotlovnica, uredski i društveni prostori, a vatrogasci kane dio posla odraditi i dobrovoljno.

U sklopu uređivanja komunalne infrastrukture u tom naselju, prošlih dana kraju su privedeni i radovi na iskopu 150 metara kanala oko groblja, za potrebe odvodnje oborinskih voda. Idućih dana počet će i radovi na uređivanju još jedne prostorije u grobnoj kući za potrebe boravka rodbine pokojnika, te na uvođenju razglasa u župnu crkvu. Usto, uredit će se i kućica za odlaganje opreme i alata, što se koristi u radovima na groblju. općina Bednja


Post je objavljen 20.03.2009. u 17:24 sati.