Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IZGORJELE TRIBINE,KROVIŠTE I SVLAČIONICA HNK VINKOVCI

VINKOVCI
Piše: Igor Zovko

Danas u 01:15 sati ŽC 112 Vukovar primio je dojavu od OKC PU vukovarsko-srijemske o požaru na stadionu HNK Vinkovci u Vinkovcima. ŽC 112 odmah je obavijestio JVP, policijsku postaju i HEP – Elektru Vinkovci.U požaru je izgorjela kompletna tribina, a gasitelji se još uvijek nalaze na požarištu.

Odmah sam nazvao policiju i vatrogasce. Vatra je sve gutala. Krovna konstrukcija i tribine tako su gorjele da je pucalo kao petarde - rekao nam je u četvrtak Tvrtko Rimac. Nije mogao spavati, pa je oko pola sata nakon ponoći izašao prošetati Vinkovcima.

- U daljini sam iz pravca stadiona primijetio dim. Krenuo sam tamo i vidio da gori buktinja. Vjetar je brzo širio vatru. Odmah sam nazvao vatrogasce - rekao nam je čitatelj koji je snimio fotografije požara tribina stadiona Hrvatskog nogometnog kluba Vinkovci.

- Na požarište su stigli vatrogasci u dvama vozilima. Gasili su je do pred jutro. Čak su i u četvrtak ujutro morali gasiti jer je na nekim mjestima tinjalo - rekao nam je Krunoslav Žgela, glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

- Gorjela je drvena konstrukcija tribina, te prostorije ispod njih. Šteta se još utvrđuje, jer je izgorjela i oprema u svlačionicama. Zasad smo isključili tehnički kvar kao uzrok požara - rekao nam je Žgela. Iako je očevid još u tijeku, neslužbeno se doznaje da je policija isključila mogućnost da je uzrok požara tehničke prirode, pa je vjerojatno riječ o ljudskom faktoru.

Naime, na igralištu HNK Vinkovci, nekadašnje Lokomotive, oduvijek su se skupljali mladi i tamo konzumirali alkohol i slično. Policija trenutno radi na utvrđivanju činjenica, odnosno je li riječ o slučajnom događaju ili je netko namjerno zapalio tribine i prostorije nogometnog kluba.24 sata


Post je objavljen 19.03.2009. u 14:00 sati.