Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Mamma mia



Propustila sam pogledati film "Mamma mia" u Rijeci, dok je prikazivan u Tower centru. Obožavam mjuzikle, volim pjesme ABBA-e, i baš sam se bila nabrusila na ovaj film. Al nisam uspjela nagovoriti muža da ode sa mnom. Prijateljica koja je imala priliku vidjeti film oduševila se i savjetovala da ga neizostavno moram odgledati. Pa sam odigrala par nagradnjača u kojima se osvajao DVD "Mamma mia". Nisam imala sreće. Onda sam pročitala da će u ožujku film biti uvršten u MaxTV videoteku. I jedva dočekala. Neku večer ukućani me razveselili nakon povratka iz druge smjene, dogovorili se da ćemo mjuzikl odgledati zajedno. Najdraži suprug baš i ne reže vene na takve filmove, al iz solidarnosti i želje da mi ugodi, sjede s nama pišuljama.

Film nas je osvojio. Dugo nisam gledala film koji bi me toliko ispunio pozitivnim emocijama. Meryl Streep sam imala prilike gledati u mnogim filmovima, cijenim je izuzetno i znam da može maestralno odigrati različite vrste uloga, čitala sam da se za svaku ulogu temeljito priprema i uči nove vještine. Najdraža njena uloga mi je u "Mostovima kotara Madison". Glumica koja može biti potpuno uvjerljiva kao zbunjena domaćica pred izazovom prijevare i kao nemilosrdna urednica i šefica – sa žarom i iskrenošću odglumila je Donnu, pjevala i plesala. I ostatak glumačke ekipe je simpatičan i korektan. A priču filma toliko dobro prate pjesme da su me djeca pitala jesu li pjesme prerađene za film kako bi odgovarale pojedinim likovima i tijeku radnje. Već danima pjevušimo po kući hitove ABBA-e.

Preostaje mi potraga za mjuziklima "Grease", "Tommy", "New York, New York", "All that jazz". Da djeca vide neke od najboljih glazbenih filmova, uz već odgledane "Kosu" (meni najdraži),



"Flashdance",



"Groznicu subotnje večeri",



"Moje pjesme, moji snovi"...

E, da, vezano uz naslov posta i filma – blogerica Uštekana mama postala je jutros majka djevojčice Mikele! Čestitam!!!


Post je objavljen 19.03.2009. u 08:30 sati.