Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IZGORIO STAN

KONJARNIK
Piše: Staša Rosić

Radmila T. (75) teško je ozljeđena u požaru koji je izbio u njenom stanu u Splitskoj ulici 3. Žena je u teškom stanju prevezena u VMA na Toksikološko odjeljenje, a stan je potpuno uništen.

Image and video hosting by TinyPic

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, žena je najvjerojatnije zapalila cigaretu i zaspala. S obzirom na to da u stanu živi sama i da je slabo pokretna, nije mogla na vrijeme odreagirati i plamen je veoma brzo zahvatio namještaj dnevnog boravka. Vatrogasce je pozvala susjeda koja živi na katu iznad, ali tek kad su od plamena koji je izbijao iz Radmilinog stana popucala stakla na njenoj terasi.

- Ženu i ne poznajem, ali zaista je strašno to što se dogodilo. Mi smo bili u sobi koja gleda na drugu stranu zgrade kad su nam popucala stakla na ostakljenoj terasi. Odmah sam pozvala vatrogasce. Šteta nije važna, bitno je da je žena živa - kaže susjeda čiji je stan bio ozbiljno ugrožen plamenom.

Osam vatrogasnih vozila sa trideset vatrogasaca su došli veoma brzo na mjesto događaja. Oni su sjekirama razvalili vrata, ali na nesreću, u kontaktu sa zrakom plamen je izazvao eksploziju. Kad su napokon upornim gašenjem uspjeli ući u stan, Radmilu su pronašli u besvjesnom stanju i u modricama, jer je žena najvjerojatnije, pokušavala bezuspješno da se probije kroz vatrenu stihiju.

Vatrogasci su je odmah reanimirali i tek tad je dala znake života. Radmila je vozilom Hitne pomoći prevezena u VMA na Toksikološko odjeljenje, jer je duže vrijeme udisala dimna isparenja, ali prema riječima lječnika ove ustanove, nije životno ugrožena. Vatrogasci su se sa plamenom borili narednih sat vremena, a kad su ga napokon lokalizirali, morali su izgorjeli namještaj izbaciti na ulicu, kako usljed tinjanja ne bi došlo do novog požara. Zbog velike količine vode kojom su vatrogasci suzbijali plamen, oštećen je i stan ispod Radmilinog. Blic



Post je objavljen 18.03.2009. u 13:45 sati.