Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DOGRADNJA DOMA

SVETI KRIŽ

Od predsjednika Vijeća mjesnog odbora Sveti Križ Siniše Novaka saznaje se kako je ključna investicija ove godine trebala biti dogradnja postojećeg društvenog doma. Dugo u Svetom Križu postoji potreba za proširenjem doma, a otegla se i procedura ishođenja potrebne dokumentacije jer je prethodno potrebno legalizirati objekat te snimiti postojeće stanje. Proceduru ishođenja dokumentacije odužio je i spor s vlasnicom privatne parcele nadomak doma.

Zgrada je podignuta "na ho-ruk", još u bivšoj državi, pojašnjava Siniša Novak. Dogradnjom i adaptacijom objekta riješio bi se i gorući problem koji imaju članovi DVD-a Sveti Križ, najaktivnije udruge u mjestu. U sklopu objekta nalazi se vatrogasno spremište koje je odavno postalo preskučeno te vatrogasci dio opreme drže i "po škedjima".

- Dogradnja društvenog doma zalog je za budućnost. Težim k tome da ove godine konačno realiziramo potrebne građevinske radove te da što prije počnemo iznajmljivati dio prostora. Time će naš mjesni odbor konačno imati vlastite prihode na koje će moći računati i lakše planirati neke buduće investicije. Uz prostore koje ćemo najvjerojatnije iznajmljivati za trgovačku djelatnost, dogradnjom doma dobivamo i prostorije za kvalitetniji rad udruga i mladih u našem mjestu - kaže Siniša Novak.

- Osim dogradnje doma, za što su predviđene 84.000 kuna (za građevinske radove), iz Općine Mala Subotica imamo i obećanje da bi se ove godine izgradio dio dionice pješačko-biciklističke staze uz glavnu prometnicu u mjestu. Težimo da buduća staza bude popločana tlakovcima, a ne asfaltirana, kako bi šteta bila manja, kad dođe vrijeme izgradnje kanalizacijskog sustava - pojašanjava S. Novak te dodaje:

- Tijekom ove godine namjeravamo nastaviti i čišćenje kanala za oborinske vode, posao koji smo tek djelomično odradili prošle godine. Ne treba zaboraviti niti ulaganje Općine i nadležnog ministarstva u Crkvu svetog Križa. Osobno sam za župni ured pisao programe koji su prolazili na natječajima i ove godine smo dobili nova sredstava iz državnog proračuna za sanaciju crkve - 100.000 kuna.U Svetom Križu živi oko 420 stanovnika, a djece i mladih (od 0 do 18 godina) ima 80-ak. U naselju djeluje čak 6 udruga: nogometni klub, ribičko društvo, konjički klub, dobrovoljno vatrogasno društvo, zatim ekološka udruga, kao i udruga za promicanje umjetnosti i kulture Pelud NET koju je osnovao Siniša Novak.

Jadranka Sermek:
- Što se tiče razvoja naselja tijekom proteklih nekoliko godina, mislim da se nemamo baš čime pohvaliti. Iz Općine su se maćehinski odnosili prema nama. Članica sam našeg DVD-a i znam koliko nam je potrebno proširenje vatrogasnog spremišta, zato dogradnju društvenog doma smatram najvažnijom investicijom.
Mladen Kodba:
- Najvažnije je izgraditi pješačko-biciklističku stazu u mjestu. Glavnom prometnicom kroz naselje većina vozača prolazi prebrzo i prava je sreća što se do sada ništa nije dogodilo brojnoj djeci koja se uz cestu igraju ili se njome kreću. Što se tiče uređenja sportskog parka, što se također planira, mislim da to može pričekati bolja vremena. Pitanje prometne sigurnosti mora biti na prvom mjestu.
Darko Juras:
- Trebalo bi završiti dogradnju društvenog doma s obzirom da je to posao koji je već započet. Prije svega, potrebna nam je pješačko-biciklistička staza. To je, po meni, prioritet.
Stjepan Pokrivač:
- Kao vijećnik i poglavar, upoznat sam s investicijama koje će ove godine biti izvedene u mjestu i za koje će biti izdvojen značajan novac: kreće se u sanaciju deponija Molvine, daleko je došla i procedura oko ustanovljenja katastarske općine Sv. Križ, gradit će se pješačka staza ukupne vrijednosti 150.000 kuna te urediti sportsko-rekreativni tereni kod jezera. U Sajmišnoj ulici postavit će se još jedna nadstrešnica na autobusnom stajalištu. List Međimurje


Post je objavljen 18.03.2009. u 12:00 sati.