Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framakarlovac

Marketing

Planinarski križni put - dupla doza!

Svi koji željno iščekujete informacije o našem 10. dekanatskom planinarskom križnom putu i pri tom nas čak zovete na telefone da provjerite nismo li ga zaboravili (što nam je jako drago, isplatilo se truditi), imamo vjerodostojne informacije za vas.

Naš će križni put, 10. po redu, biti u subotu 4. travnja u 10 sati. Ruta je uobičajena: župna crkva na Švarči pa kroz Kozjaču preko Vučjaka do crkve sv. Josipa na Dubovcu. Predviđen je završetak između 14 i 15h. Više informacija stavit ćemo u tjednu neposredno prije.
A sad nešto sasvim drugo:

43. planinarski križni put
"Neka vam bude po vašoj vjeri." (Mt 9,29)

Na vikend 28. i 29.3. našim (zapravo ozaljskim) krajem proći će 43. planinarski križni put u organizaciji udruge Ekosspiritus.
Nekoliko nas će se pridružiti pa za sve zainteresirane donosimo nekoliko informacija.

Pohod 43. Planinarskog križnog puta održat će se petog korizmenog vikenda, 28. i 29. ožujka 2009. na dionici puta u okolici Ozlja.
Primiti će nas i ugostiti mladi župe Gornje Prekrižje, Vrhovac, Ozalj i Svetice. Domaćin će biti vlč. Duje Kurtović.



ŠTO NOSITI?

vreću za spavanje
podmetač
zaštitu od kiše (kabanicu)
rezervnu odjeću
više pari čarapa
dobre cipele za hod
papuče za ulazak u školu
žlicu i posudu (jedan će obrok biti zajednički)

HRANA
Zajednički obrok će biti doručak u subotu, a domaćini će tijekom hoda pripremiti i ponuditi kolače i okrjepu. Potrebno je ponijeti žlicu i posudu za jelo.

PLAĆANJE (na licu mjesta)

30kn (zajedničko obilježje, knjižica s opisom postaja, zajednički doručak).
Besplatno će sudjelovati svaki treći i sljedeći član obitelji, te svi sudionici koji 28. i 29. ožujka slave rođendan.


P.S. Planinarski križni put se NE odgađa zbog lošeg vremena!

ODLUČIO/-LA SAM KRENUTI NA PLANINARSKI KRIŽNI PUT.

ŠTO MI JE ČINITI?

Ova pobožnost traje 21. godinu u organizaciji laika koji pripremaju susret. Potrebno je znati kako ovo nije tek običan hod već susret koji želi proslaviti Gospodina Isusa, a to će se ostvariti kroz molitvu, slušanje i razmišljanje o Riječi. Središnji dio zbivanja bit će euharistije, a za njih ćemo se pripremati kroz kateheze i meditacije kod postaja. Upoznavat ćemo Lijepu našu, ljude i krajeve, živu Crkvu, a posebno mlade koji će nam biti domaćini.

ŠTO NOSITI?

Potrebna je vreća za spavanje i podmetač jer se noći u skromnim uvjetima u školskim prostorima. Stvari treba obavezno nositi u ruksaku jer će nošenje prtljage u rukama stvarati poteškoće u hodu. Treba uzeti zaštitu od kiše (kabanicu), rezervnu odjeću, više pari čarapa, dobre cipele za hod i papuče za ulazak u školske prostorije te žlicu i posudu za jelo.

ŠTO NIKAKO NE NOSITI!

Strogo su zabranjena alkoholna pića kao i CD i mp3 playeri.

OSTALI UVJETI

Podrazumijeva se da ćete biti spremni prihvatiti sve ono što nosi svaki križni put: žuljeve, bol u nogama i leđima, tvrdi pod, blato, moguću kišu...

Treba se dobro "naoružati" strpljenjem, poniznošću, tolerancijom, kondicijom i naravno ljubavlju za sve nepredvidive situacije.


Želite li krenuti na taj križni put, iz Karlovca ste (a ne znate kako biste došli do Gornjeg Prekrižja odakle se kreće) i niste framaš/ica, javite nam se e-mailom na frama.karlovac@gmail.com ili dođite na naš susret u petak u 20h (gdje ćete nas pronaći piše u stupcu desno) ili u nedjelju iza večernje mise. Župa Srca Isusovog - Novi centar također ide organizirano pa se možete javiti i njima.


Post je objavljen 17.03.2009. u 13:33 sati.