Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

DOVIĐENJA U "REGIONU" 2020. GODINE!


Konačno je objavljen plan EK za Hrvatsku!

Budući da se do sada još nije dogodilo da jedna država samostalno uđe u EU, postoji vjerojatnost da se zbog kašnjenja Hrvatske ubrza proces pristupanja Srbije. Nitko ne sumnja da će u tom slučaju Beograd, čim riješi probleme suradnje sa Sudom u Haagu, započeti proces priključivanja po ubrzanom postupku. A kako Srbija ne može računati na to da će završiti pregovore prije 2015., vrlo se lako može dogoditi da u Bruxellesu zaključe kako bi bilo politički važno da dvije najvažnije države s Balkana budu zajedno primljene u EU


Ovaj post je, dajem svima svečano obećanje, moj oproštaj s temom RH&EU! Što se razlikuje od teme Hrvatska i Europa! To pak ne znači da se više neću "petljati u politiku", jer pamtim staro upozorenje dr. Esada Ćimića da će se politika, ako se ne bavimo njome, baviti nama. Time naravno nije mislio na stranački angažman, nego na potrebu i nužnost aktivnog sudjelovanja u raznim odnosno svim važnim raspravama i pitanjima glede utjecaja politike na sve aspekte života naroda i društva.

Mnogo sam se puta do sada "bavio" tom temom i uvijek isticao da glede famoznog "hrvatskog približavanja euroatlantskim integracijama" - našim političkim i medijskim prostorom carujem Velika Laž! Točne činjenice o stvarnom stanju na tom polju stizala su dosad "na kapaljku". Ipak, u subotu 14. ožujka 2009. (u dnevnom listu JL-Magazin), konačno je u Hrvatskoj o tome objavljena ISTINA! I to tako da je svatko može lako razumjeti. Pa i oni koji nisu naučili dešifrirati i dekodirati diplomatske formule - poput one na drugoj predsjedničkoj inauguraciji na zagrebačkom Trgu Sv. Marka, koju su složno ponovili i gost iz Srbije, i hrvatski Premijer, i novo-stari Onaj-s-Pantovčaka. A ona glasi: HRVATSKA NEĆE POBJEĆI IZ REGIJE!

Dakle, te je u cijeloj Hrvatskoj sunčane subote, prije tri dana, samo u Jutarnjem listu (i na portalu i u tiskanom izdanju) osvanuo naslov -
Bruxelles: Ne možete se dogovoriti sa Slovencima? U EU ćete sa Srbima!
A onda se to objašnjava na sljedeći način:

"Njemačka, kao i ostale članice EU, umorne su od problema koje je donijelo proširenje Unije. Došlo je vrijeme da se zaustavi proces proširenja, potrebno je više godina, najmanje šest ili sedam, da se uspostave novi mehanizmi funkcioniranja i tek kada se sva ta pitanja riješe, možemo nastaviti s primanjem novih članica, istaknuo je Elmar Brok, jedan od vrlo utjecajnih njemačkih političara, blizak kancelarki Angeli Merkel, i čovjek s gotovo 30-godišnjim stažem u Europskom parlamentu, u razgovoru sa 25 glavnih urednika dnevnih novina u kojima je vlasnik ili suvlasnik njemačka tvrtka WAZ."

"Ako se ne uspijete dogovoriti sa Slovenijom, ma koliko bili u pravu, nećete moći nastaviti s procesom priključivanja. Naprosto, takva su pravila ponašanja u EU i ne postoji šansa da se, primjerice, ukine pravo veta. Svaka članica ima i imat će pravo veta na ključne odluke EU, a tu pripada i proširenje Unije. To je, naime, jedan od temelja na kojem se zasniva naša asocijacija - zaključio je Brok."

Slovenski pak europarlamentarac Jelko Kacin "najavljuje novo, višegodišnje čekanje Hrvatske pred vratima EU. Kao izvjestitelju Europskog parlamenta za Srbiju, Kacinu je itekako stalo da Beograd što prije započne pregovore s EU. Budući da se do sada još nije dogodilo da jedna država samostalno uđe u EU, postoji vjerojatnost da se zbog kašnjenja Hrvatske ubrza proces pristupanja Srbije. Nitko ne sumnja da će u tom slučaju Beograd, čim riješi probleme suradnje sa Sudom u Haagu, započeti proces priključivanja po ubrzanom postupku. A kako Srbija ne može računati na to da će završiti pregovore prije 2015., vrlo se lako može dogoditi da u Bruxellesu zaključe kako bi bilo politički važno da dvije najvažnije države s Balkana budu zajedno primljene u EU."
Cijeli članak može se pronaći na adresi: http://jutarnji.hr/magazin/clanak/art-2009,3,14,,155756.jl

Ja na kraju mogu reći: Dixi et salvavi animam meam! Što znači da sam dovoljno govorio pa mi je savjest mirna. To ne znači da naši političari ne trebaju i dalje voditi borbu za našu "što bolju poziciju u pregovorima". Ali običan puk mora znati da je sve već davno određeno "za zelenim stolom", a sva ova prašina i magla samo je u funkciji psihološke priprave za buduću "zajedničku državu".

Dakle, ako nas Bog poživi, zaželjet ću vam - u svezi, glede&unatoč ove teme (a sumnjam da ovaj moj beznačajni post može išta promijeniti) - dobrodošlicu tek u "Regionu" (to je samo radni naslov, a kako će se Balkanska unija službeno zvati nije uopće važno!), koji će Europska unija anektirati (kao nekoć Austro-ugarska monarhija Bosnu!) -
tek 2020. godine!

Do tada - budući da se svjetska i hrvatska "korizma" nastavlja pod "mudrim vodstvom" globalnog "društva neograničene neodgovornosti" - čitajmo se kao i do sada! I zajedno se bavimo neusporedivo važnijim stvarima, pitanjima i problemima! Posebno onima glede duhovne obnove i moralne preobrazbe naroda, demografske katastrofe, odgoja i izobrazbe novih naraštaja, borbe protiv medijske "pornografije zla"... i pojedinačno radimo pod starim "misijskim" geslom Spasi dušu svoju. A sve to "sub specie aeternitatis"! To je posebno ozbiljna zadaća kršćana u Hrvatskoj, koji bi i po odgovornosti trebali imati gotovo stopostotni učinak! Samo tada možemo reći da idemo naprijed - uz Božju pomoć!



Post je objavljen 17.03.2009. u 00:17 sati.