Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sahovski-lovac-pazin

Marketing

IVAN PRPIĆ, TAJNIK PAZINSKOG ŠAHOVSKOG KLUBA »LOVAC« UOČI NASTUPA U ČETVRTOJ LIGI - ZAPAD

Želimo još bolji plasman

U svom prvom ligaškom nastupu osvojili smo četvrto mjesto u Četvrtoj ligi – zapad i opća je ocjena u klubu da je takav rezultat vrlo dobro ostvarenje. Ove godine želimo ostvariti još bolji plasman, a ako se ukaže prilika za ulazak u viši razred pokušat ćemo je iskoristiti, kaže Prpić

Tajnik kluba PRPIĆ IVAN

PAZIN -
Sutra je u Rijeci sastanak klubova koji će se natjecati u Drugoj, Trećoj i Četvrtoj ligi – zapad, a među predstavnicima istarskih klubova naći će se i Pazinjani. ŠK »Lovac« osnovan je pred nešto više od godinu dana te se prošle godine predstavio nastupajući u Četvrtoj ligi. Kakva je trenutna situacija u pazinskom klubu te što se očekuje od ovogodišnjeg nastupa saznali smo u razgovoru s tajnikom kluba Ivanom Prpićem.Kako ocjenjujete premijerni nastup ekipe »Lovca« i što očekujete od ovogodišnjeg nastupa?
- U svom prvom ligaškom nastupu osvojili smo četvrto mjesto u Četvrtoj ligi – zapad i opća je ocjena u klubu da je takav rezultat vrlo dobro ostvarenje. Ove godine želimo ostvariti još bolji plasman, a ako se ukaže prilika za ulazak u viši razred pokušat ćemo je iskoristiti. Krajem ožujka naša ekipa nastupit će i u županijskom kupu gdje želimo ostaviti dobar dojam.
Ima li promjena u sastavu ekipe?
- U odnosu na prošlu godinu u ekipu su ušli Čedomir Krstić,Udovičić Roland, a priključili smo i 13-godišnjeg Luku Pilata. Uz njih na raspolaganju imamo Jakuba Mrkaljevića, Muniba Sadikovića, Denisa Rafaelića, Davora Pilata, Jelisija Jovičića, Branka Ljuštinu, Ferda Milanovića i mene.

Igra po kućama

Prije nego što je osnovan klub kakva je bila šahovska situacija u gradu?
- Prije osnutka kluba nije postojalo organizirano okupljanje jer jednostavno nije postojalo mjesto gdje se moglo igrati, već su ljudi igrali iz gušta u svojim kućama. Ideju o osnivanju kluba aktivno je poticao tadašnji predsjednik Šahovskog saveza Istarske županije Nereo Butković što smo mi vrlo rado prihvatili, te osnovali ŠK »Lovac«. Trenutno imamo dvadesetak članova, a koristimo prostor u pazinskom Spomen domu. Tamo se nalazimo utorkom i petkom, a svakako nam je velika želja dobiti vlastiti prostor.
Nedavno je pokrenuta i šahovska škola…
- Rad s mladima vrlo je važan faktor razvoja kluba, a za sada imamo dvadesetak djece koja petkom dolaze u šahovsku školu, također u prostorijama Spomen doma. Mogu reći da se trećina sudionika šahovske škole prilično zagrijala za šahovsku igru, a uskoro će u Rovinju prvi put nastupiti na kadetskom prvenstvu Istre. Pored toga, namjera nam je uključiti djecu u sva ekipna i pojedinačna službena natjecanja, te tako još više potaknuti djecu na rad.

Pohvale za organizaciju

U svega godinu dana klub se potvrdio kao odličan organizator različitih šahovskih manifestacija?
- Čuli smo pohvale na naš račun što nam je iznimno drago, a ovdje treba izdvojiti predsjednika kluba Bruna Flega koji je ustupio prostor svog ugostiteljskog objekta za igranje šaha. Moguće je da ćemo i ove godine organizirati jedan krug natjecanja u ligi, a sasvim sigurno bit ćemo organizatori tri turnira. Uz turnir povodom dana grada Pazina klub će organizirati i memorijal »Ivan Đani Ladavac«, te turnir u sklopu Rujanskih svečanosti.
Nedavno ste sudjelovali na skupštini Šahovskog saveza Istarske županije. Kako vam se čini situacija u istarskom šahu?
- Po mom sudu šah je u Istri vrlo popularan sport i ima prilično puno šahista. Mislim da je suradnja među klubovima vrlo dobra i da je treba još razvijati, jer će to biti na opću korist razvoja šaha u našoj županiji. Mi smo apsolutno otvoreni za suradnju sa svima i vrlo nam je drago što smo kao novi klub odlično prihvaćeni od svih. Šahovski savez Istarske županije vrlo je mlada organizacija koja ima sve više utjecaja na razvoj šaha i u budućnosti puno očekujem od ovog saveza u kojem sjede pravi zaljubljenici u šahovsku igru.

Post je objavljen 08.03.2009. u 21:39 sati.