Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

USPJEŠNO ZAVRŠILI TEČAJ U NJEMAČKOJ

KOPRIVNICA
Piše: Dražen Rendić

Dvojica djelatnika JVP grada Koprivnice Željko Cvrtila i Antonio Popijač vratili su se ovih dana sa tečaja za rad sa simulatorom za backdraft i otvorenim simulatorom plamenih udara, a koji se održavao u trening centru ER-HA tec u gradu Böblingenu u Njemačkoj.

Osim njih na dvodnevnom tečaju bili su i djelatnici profesionalnih postrojbi iz drugih Županija. Nakon završenog tečaja svaki polaznik dobo je dozvolu za rad sa simulatorom za backdraft i otvorenim tipom simulatora.

- U našoj županiji ova dva djelatnika obavljat će funkciju instruktora na simulatorima koji bi se uskoro trebali nabaviti, a tečaj trebalo bi održati za više od stotinu vatrogasaca s područja naše žuzpanije, rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

- Sa nastavom i boravkom u Njemačkoj bili smo više nego zadovoljni. Vremenski uvjeti za rad nisu bili baš najpovoljniji, radi još uvijek visokog snježnog pokrivača. No, nama dvojici to nije ni najmanje smetalo da odradimo sve zadatke koji su se od nas tražili njemački instruktori, rekao je zadovoljno Željko Cvrtila što je potvrdio i njegov prijatelj i kolega s posla Antonio Popijač. vatrogasac.net


Post je objavljen 15.03.2009. u 20:30 sati.