Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PRIORITET :NABAVKA KOMBI VOZILA TE PROSLAVA 55 GODINA POSTOJANJA

KERESTINEC
Piše: Damir Marenić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kerestinec održalo je u subotu 14. ožujka svoju 55. redovnu godišnju izvještajnu a ujedno i izbornu skupštinu. SLIKE

Među brojnim gostima, Skupštini su nazočili svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin , dogradonačelnik Stjepan Čakanić, predsjednik gradskog Vijeća a ujedno i saborski zastupnik Krunoslav Markovinović, Ivica Petravić i Damir Marenić u ime VZG Sveta Nedelja, te DVD-i: Brinje, Dragalić, Bobovica, Gračani, Gornji Desinec, Rakitje, Sveta Nedelja, Bregana, Rude, Klokočevac, Pavučnjak, Trebarjevo Desno, Pirovac, Vidovec, Strmec, Botinec, Stupnik, Molvice, Domagović te Hermann Schum i Dieter Krampert predstavnici prijateljskog vatrogasnog društva Weilersbach iz Njemačke, predstavnici kerestinečkih umirovljenika, športsko ribolovnog društva „Som“Kerestinec.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon što je tajnik društva Ivan Špehar podnio izvješće o radu društva u prošloj godini iz kojeg je vidljivo da je društvo bilo aktivno na svim poljima rada vatrogastva,od posjeta vatrogasnim skupštinama, edukaciji članova ,izlazaka na intervencije održavanja javnih pokaznih vježbi te održavanja prijateljskih susreta sa drugim vatrogasnim društvima. U operativnom dijelu broj intervencija u prošloj godini bio je 13,od toga 5 požara na stambenim objektima,4 požara otvorenog prostora te 4 tehničke intervencije. U tih 13 intervencija ,jedanaest puta se izašlo na području grada Svete Nedelje a po jednom na područje susjedne općine Stupnik te Grada Samobora. U natjecateljskom dijelu ženska ekipa je nastupila na 9 natjecanja dok je muška ekipa nastupila samo na Gradskom natjecanju ali će se ove godine više poraditi i na tom segmentu.

Sa prošlogodišnjim proračunom od 182.000 kuna su zadovoljni, većina sredstava utrošena je na nabavku neophodne opreme koje nikad dosta. Za ovu godinu predviđena sredstva kreću se oko 115.000 kuna i bit će zadovoljni ako se ostvare svi zacrtani planovi u financijskom ali i planskom programu za ovu godinu.Organizirao se i 12.Kup koji je imao posjećenost 29 ekipa u različitim kategorijama sa kojima su također zadovoljni, posebno radi toga što je kalendar vatrogasnih natjecanja postao dosta zgusnut. Jednoglasnom odlukom kerestinečki vatrogasci izglasali su sva izvješća starog vodstva kojemu je nakon tog dana razrješnica te izabrano novo vodstvo.Novi – stari predsjednik društva je Goran Škarić, dopredsjednik Mario Čižmešija, tajnik Ivan Špehar, zapovjednik Nenad Širanović, dozapovjednik Dario Klemenčić, blagajnik Daniela Dekanić , spremištar Darko Fumić.

Image and video hosting by TinyPic

U ime novoizabranog vodstva na povjerenju se zahvalio predsjednik Goran Škarić te upoznao prisutne o bitnim projektima novog vodstva u ovoj godini. Tako je u planu zacrtana proslava 55.godišnjica društva, nabavka kombi vozila,održavanje 13.Kupa Kerestinca, posjet prijateljima u Weilresbach, školovanje članova za specijalnost te vatrogasna zvanja a naposljetku poraditi u natjecateljskom segmentu.

Svoja priznanja za obuku Strojar dobili su Mario Čižmešija, Martin Čižmešija, Ivica Klemenčić, Dario Klemenčić, Mario Širanović, Nenad Širanović ,dok su obuku za dišne organe prošli Martin Čižmešija, Dario Klemenčić, Jurica Vojvodić. U pozdravnoj riječi gostiju izrečene su samo pohvale na rad društva a gradonačelnikova poruka bila je „Na vama je da se brinete o nabavci opreme i edukaciji članova a mi ćemo sve to pokušati pratiti financijski kao i do sada“.



Post je objavljen 15.03.2009. u 11:00 sati.