Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DIJEČAK ZAPALIO SJENO,VATRA PROGUTALA CIJELU STAJU

HOTNJA
Piše: Helena Tkalčević

Dijete (4) je u igri sa upalječem zapalilo sijeno u staji. vatra se ubrzo proširila na cijelu staju, koja je u potpunosti izgorjela. Dijete nije ozlijeđeno

Bilo je to oko 13 sati. Ja sam se spremao u šumu po drva. Dotrčala je žena i povikala: 'Trči vau subotu Ivan Gajdek kojemu je sin (4) u petak igrajući se upaljačem zapalio staju u Hotnji kraj Pokupskog.

- Nismo imali vode ni hidrant. Nismo imali čim gasiti. Trčali smo iznijeti stvari da bar nešto spasimo dok je crijep pucal po našim glavama - kaže Ivan. Iako su vatrogasci brzo došli, štala je potpuno izgorjela. Gajdek se nagutao dima pa su ga prevezli u bolnicu Rebro u Zagrebu. Isti dan pustili su ga kući.

Ivan priča da se mali toliko preplašio da je pobjegao iz kuće i sakrio se u susjedstvu. Našli su ga uplakanog s upaljačem u ruci. Od šoka im nije mogao ni reći što je učinio. Policija je vrlo brzo zaključila da je upravo on izazvao požar. Osim sijena, Gajdekima su izgorjeli dijelovi za kamione i traktor. Štetu procjenjuju na više od 140.000 kuna.

- To je valjda tak moralo biti i nikak drugačije. Bitno je da smo svi dobro - optimističan je Gajdek, koji ima još desetero djece. 24 sata


Post je objavljen 14.03.2009. u 17:37 sati.