Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/stazicsdp

Marketing

Opet pitanje

Počela je nova sjednica Sabora, kao i uvijek Aktualnim prijepodnevom. Zastupnici postavljaju pitanja premijeru i ministrima. Svoje sam pitanje uputio ministru Polančecu. Evo ga:

Nakon jedne od sjednica Ekonomskog vijeća, premijer Sanader je najavio jednu novu mjeru i za nju rekao:

Time reagiramo na iskazano nezadovoljstvo mirovinskom reformom. Riječ je o drugom stupu koji se nije pokazao dobar i koji nije održiv na duže vrijeme.
Na tu čuvenu izjavu odmah je reagirala Burza. Umalo da nije došlo do sloma. Vrijednost dionica momentalno je pala za deset posto. To znači da je za deset posto pala vrijednost onoga što su uštedjeli umirovljenici i kroz fondove uložili na Burzu. Jedna nepromišljena premijerova rečenica izbila je umirovljenicima 300 milijuna kuna njihove ušteđevine za buduće mirovine.To pak znači da je svaki umirovljenik u samo nekoliko sati izgubio 250 do 300 kuna, a sve zbog izjave premijera Sanadera. Nisu izgubili samo umirovljenici. Na gubitku su i svi oni građani koje se nagovaralo da ulože u dionice Hrvatskog telekoma jer će na njima navodno dobro zaraditi, a oni ne samo da nisu zaradili, nego su na dotadašnji gubitak dodali i novi izazvan premijerovom izjavom o drugom mirovinskom stupu.

Vas, ministre Polančecu, pitam: hoćete li u interesu zaštite gospodarstva i očuvanja kakve-takve vrijednosti dionica, ljubazno zamoliti premijera Sanadera da do kraja mandata po mogućnosti više ne daje nikakve izjave.


Post je objavljen 11.03.2009. u 11:26 sati.