Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suzazanajmanje

Marketing

PROJEKT: PRVO HRVATSKO SPOMEN-OBILJEŽJE NEROĐENOJ POBAČENOJ DJEČICI

Isus svjetlo svijeta

Pišem ovo pismo, u nadi da će mi dragi prijatelji pomoći!

Naime, ova je godina važna godina za naš apostolat za nerođene: slavimo desetu obljetnicu postojanja i djelovanja! Bogu hvala, spasili smo stotine djece, donijeli svjetlo u mnogobrojne obitelji i brakove, pomogli duhovno i materijalno svima koji su nas to zatražili… Kako je ova godina osobita, u planu su nam i neke osobite akcije.
Najvažnija među njima je izgradnja prvog hrvatskog spomen-obilježja nerođenoj pobačenoj dječici. Za spomenik nerođenima trebamo još 5000 eura, nakon što smo sakupili već istu svotu.

Evo nekoliko pojašnjenja! Središte spomen-obilježja čini kip MILOSRDNOG ISUSA, unikatan, ručni rad kipara Franje Haramine iz Marije Gorice (kraj Zaprešića). Kip je visok 170 cm, a težak 450 kg, napravljen je od bijelog mramora. Ovo je umjetničko djelo zaista sjajno, Isus je nevjerojatno živ i stvaran. Spomenik će u lipnju biti svečano otvoren uz sudjelovanje mnogih molitelja, gradske vlasti i crkvenih dostojnika, na jednoj povlaštenoj lokaciji na gradskom groblju Jamadol. Gospodin je tako simbolično sve učinio, da kip upravo gleda na gradsku bolnicu (u kojoj se vrše pobačaji) i na cijeli grad, obilježen ratnim razaranjima.
Što želimo postići izgradnjom ovog spomen-obilježja? Prvo, svijest da su nerođena djeca samo- djeca, i da imaju sva prava kao i rođena djeca.

Drugo, da pobačena djeca zaslužuju dostojno mjesto ukopa, jer kršćani ne mogu podnijeti da ih se naziva „medicinskim otpadom“. Treće, na ovome će mjestu i roditelji koji su izgubili dječicu pri spontanim pobačajima, pri rođenju ili onu tek rođenu a umrlu djecu moći doći, žalovati, moliti, pokloniti se njihovim dušama. Dakle, obilježje nije isključivo podsjetnik na zlo namjernog abortusa, nego nešto mnogo šire.
Treba napomenuti, da je na Zapadu sasvim normalna stvar da groblja posjeduju i jedan takav spomenik. Nakon ovoga, ići ćemo i korak dalje, jer želimo načiniti pravi grob, u kojega će se odlagati tjelešca nerođene, pobačene dječice. Znamo, gdje ona sada završavaju… Zasada, ovaj je spomenik samo obilježje, bez pravoga groba. No, trebamo početi.

Zamislimo, kolike će tisuće ljudi prolaziti pokraj ovog spomen-obilježja i pomisliti, da nerođena djeca imaju svoje dostojanstvo. To moraju biti uistinu djeca, kad im se diže spomenik. Možda će pri ovom spomeniku doći do obraćenja, do pokajanja? Kako bilo da bilo, mi kršćani više ne možemo sjediti tiho, skršenih ruku. Svijet gradi spomenike-golotinje, dižu se basnoslovno skupe apstraktne skulpture koje nikome ništa ne govore, organiziraju se groblja za kućne ljubimce… A nerođena dječica?! Evo, sada je prilika da UČINIMO NEŠTO! Pomozite, jer sami ne možemo!!!

Srdačno vas molim, da se prema mogućnostima, uključite u ovaj plemeniti projekt! Hvala vam! Molimo za vas!
U Isusu i Mariji, p. Marko Glogović, „Betlehem“, Kamensko, 08. 03. 2009.
www.stopabortus.com
udruga.betlehem@gmail.com
Žiro-račun: 2484008-1104754353


Post je objavljen 09.03.2009. u 20:58 sati.