Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

JOSIP REGENT NOVI PREDSJEDNIK

GAREŠNIČKI BRESTOVAC

Godišnju i izbornu skupštinu održalo je jedno od najvećih društava VZ grada Garešnice, Garešnički Brestovac. Broji 88 članova, od kojih 12 žena i 25 pripadnika mladeži u dvije skupine. Novi predsjednik je Josip Regent, a spomenicu za 40 godina neprekidnog staža dobio je i Karlo Živec, uz čestitke zapovjednika zajednice Marija Paluha.


Jedno od najvećih društava garešničke Vatrogasne zajednice, ono brestovačko, jedino je od njih 16 bez vatrogasnog doma, ali i vozila. Osnovano je 1946.-te kao industrijsko društvo pilane drvnog kombinata, kakvo je bilo do 1996.-te. Sada mu predstoji izgradnja doma i nabava vozila kako bi sa svojih 90-ak članova, od kojih je više od 50 aktivnih i većinom stručno osposobljenih vatrogasaca, moglo i intervenirati. Društvo ima i 10-ak žena, te 25 pripadnika mladeži u dvije skupine.

Novi predsjednik postao je Josip Regent, dosadašnji Željko Flegar sada je dopredsjednik, tajnik je Saša Glavaš, a zapovjednik Ivan Sabo. Prihvaćena je odluka o domaćinstvu vježbi i igrica uz svibanjsku provjeru ispravnosti opreme, te gradskog vatrogasnog natjecanja. Na godišnjoj i izbornoj skupštini podijeljene su spomenice i priznanja, od kojih je za 30 godina neprekidnog vatrogasnog staža nagrađen Darko Hladik, te za 40 Karlo Živec i Ivan Beke.

Skupštini je nazočio garešnički gradonačelnik Milan Sužnjević, zamjenik zapovjednika ŽVZ Mario Paluh, kao i gosti iz Brestovca kod Požege, Daruvarskog Brestovca i Trebarjeva Desnog. Vozilo bi trebalo uskoro stići iz Javne vatrogasne postrojbe, a pripreme za izgradnju spremišta već su započele. Ove bi mogla biti riješena dokumentacija, a do godine početi i izgradnja objekta, istaknuto je na skupštini. Krugoval



Post je objavljen 09.03.2009. u 14:54 sati.