Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Rusija spremna na nastavak suradnje

Rusija je spremna surađivati s NATO-om unatoč neslaganjima, navelo je u petak rusko ministarstvo vanjskih poslova nakon odluke Sjevernoatlantskog saveza da obnovi odnose s Moskvom.



"Dok se povjerenje uspostavlja, Rusija je sprema na suradnju u okviru Vijeća Rusija-NATO", navelo je ministarstvo u priopćenju. NATO je odlučio u četvrtak obnoviti službene odnose s Rusijom obustavljene u kolovozu nakon sukoba u Gruziji. Sljedeći ministarski sastanak Vijeća NATO-Rusija održat će se vjerojatno nakon susreta na vrhu NATO-a 3. i 4. travnja, rekao je glavni tajnik toga saveza Jaap de Hoop Scheffer.

"Rusija i zemlje NATO-a mogu imati različita gledišta na događaje u Europi i svijetu i to je normalno. Uvjereni smo da razlike ne moraju utjecati na odnose Rusija-NATO niti štetiti ozbiljnu dijalogu, kao ni teškim pitanjima", ocijenila je ruska diplomacija. Za obnovu rada Vijeća Rusija-NATO posebno je važno uspostaviti povjerenje nagriženo odobrenjem avanture gruzijskih vlasti, dodalo je ministarstvo aludirajući na potporu Washingtona Tbilisiju u rusko-gruzijskom ratu u kolovozu.

"Uvjereni smo da borba protiv terorizma, gomilanje oružja masovnog uništenja, droge i dugih izazova te suradnja u Afganistanu ne mogu biti učinkoviti ako se ne ujedine napori svih zemalja u euroatlantskom prostoru", dodaje Moskva.


Post je objavljen 09.03.2009. u 13:27 sati.