Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

LJUBO ORABOVIĆ I DALJE NA ČELU DVD-a PETRINJA

PETRINJA
Piše: Ivica Mioković

„Osnovni cilj vatrogasaca je da se u njima nikada neće ugasiti plamen humanosti i želje za pomaganjem ugroženima. Postoji pravilo i uzrečica „Vatru gasi – brata spasi“. Petrinja je svoje vatrogasce od 1880. godine uvijek poštovala i pomagala i zato joj hvala. Lijepo je i časno biti član ovog društva koje neprekidno postoji već 129 godina i ponosno iznosimo činjenicu da smo po starosti treće društvo u Sisačko-moslavačkoj županiji.“ – kazao je na početku Godišnje izborne skupštine, Ljubomir Orabović, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrinja

Image and video hosting by TinyPic

U izvješću za 2008. godinu, uz redovne aktivnosti, kao što su: sudjelovanje u gašenju požara, intervencije prigodom elementarnih i drugih nepogoda, dežurstva, vježbe, vatrogasna natjecanja, kontrola preventivnih mjera zaštite od požara, tečajevi, smotre, te obavljanje drugih poslova utvrđenih programom rada Društva, Orabović se osvrnuo i na izvanrednu situaciju u gradu, u mjesecu lipnju, kada je došlo do zagađenja gradskog vodovoda: „U našim prostorima bio je smješten stožer koji je koordinirao i brinuo o snabdijevanju građana pitkom vodom. Naš DVD je bio uključen u to od 14. do 21. lipnja. Prevezene su 22 cisterne ili 88 tisuća litara vode, u što je bilo uključeno 30 vatrogasaca našeg DVD-a“.

Prema planu rada za 2009. godinu naznačeno je kako će, između ostalih, jedna od aktivnosti biti, u svibnju, mjesecu zaštite od požara, organiziranje javnih vatrogasnih vježbi i postavljanje slike sv. Florijana na prijeratno mjesto, u Hanžekovoj ulici u Petrinj, na kući obitelji Krpan. Autor slike je Darko Borošić, a naslikana je na vodo-otpornoj podlozi, veličine 183x106 centimetara. U planu za ovu godinu odlučeno je kako će 9. svibnja potpisati Povelju o bratimljenju s DVD-om Lekenik koji ove godine slavi 100. obljetnicu.

Budući je skupština bila i izborna obavljen je izbor novog čelništva. Povjerenje da ih ponovo predvodi kao predsjednik dobio je Ljubomir Orabović, za njegovog zamjenika izabran je Josip Dolenec, tajnik je Ivica Vašarević, zapovjednik Stevo Krčelić, dok su ostali članovi Predsjedništva: Mladen Čačić, Marela Morić, dr.Krešo Kovačiček, Zvonko Belošević, dr.Miroslav Petračić, Antun Petračić, Marijan Štefanić, Tomislav Mrazovac i Tihomir Marić.Izabrani su i zastupnici u Vatrogasnoj zajednici Grada Petrinje, a to su: Ljubomir Orabović, Ivica Vašarević i Stevo Krčelić.

Među brojnim gostima koji su im čestitali na dosadašnjem, ali zaželjeli i daljnji uspješan rad, dr.Miroslav Gregurinčić, gradonačelnik Petrinje, uspoređujući rad ostalih društava na području Grada, posebno se osvrnuo na DVD Taborište koje se može pohvaliti velikim brojem mladih članova, ali i ženskom ekipom, te je svima poručio neka pođu njihovim stopama.Željko Prpić, pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Sisak, također je pohvalio rad i suradnju, te se osvrnuo na dva segmenta: „Protupožarna sezona na moru počinje u lipnju, međutim kod nas je već počela.

Dolaskom lijepog vremena počinje paljenje korova na njivama i građane treba upozoriti da vode brigu o tome da vatru drže pod kontrolom jer smo prošle godine, u ovo vrijeme, imali dnevno oko 30 požara. Drugo je vezano za edukaciju djece, naime i ove godine planiramo, u ovom mjesecu, zajedno s policijom, hitnom medicinskom pomoći i s vama vatrogascima, posjetiti vrtiće i škole kako bi djecu poučili i kazali im što trebaju napraviti, kako postupiti u određenoj situaciji i zatražiti pomoć.“ Petrinjski radio


Post je objavljen 07.03.2009. u 13:29 sati.